lördag, juni 14, 2008

Kvällsbilder och skogspromenad

I torsdags jobbade jag på dagen och sedan hade jag kurs på kvällen. På kursen började vi lära in apportering och sedan visade jag och Eva hur budföring går till med Myrrha. Myrrha var verkligen uppe i varv efter att ha fått sitt bunden och titta på och hon sprang som en dåre mellan mig och Eva. Efteråt gick hon till och med fram till en kursdeltagares hund och försökte bjuda upp den till lek! Efter fikat skulle vi göra budföring med kursdeltagarnas hundar och de var alla ganska skeptiska till att deras hundar skulle springa. Men alla hundarna klarade det alldeles utmärkt; ett par av dem var till och med riktiga naturbegåvningar och sprang på kommando till mig utan att jag ens behövde locka på dem.

Igår jobbade jag också på dagen, så det fick bli lite av en vilodag för Myrrha. Men på kvällen gick jag ut på gården och tränade lite lydnad och lite tricks med henne.
Hon var också intresserad av grejerna som byggjobbarna har ståendes ute på gården och klättrade upp på en brädhög (i alla fall tror jag att det är brädor under presenningen).




Anledningen till att jag hade kameran med mig var att jag tänkte fota lite blommor som växer där, men det var lite för mycket skugga för att bilderna skulle bli riktigt bra. Det här är i alla fall några av bilderna.




Jag tog också en bild på månen som jag tycker om. Framför allt tycker jag om den för att den är tagen vid halv tio på kvällen och det fortfarande är ljust ute, samtidigt som man tydligt kan se månen.

Idag har jag varit ledig vilket har varit jätteskönt. Myrrha tyckte att det var dags att stiga upp när Jonas steg upp tidigt på morgonen för att åka till Husum på disc golf-tävling, men jag lyckades övertala Myrrha att vi skulle ha sovmorgon. Som kompensation för att hon var tvungen att ta sovmorgon har vi gått en skogspromenad på två timmar. Solen har lyst från en klarblå himmel hela dagen, ända fram tills vi kom till skogen. Då kom det stora mörka moln och det regnade också lite. Men det var så varmt och så lite regn att det mest bara var skönt.

Midsommarblomster

Åkerbärsblomma, som är Norrbottens landskapsblomma och heter Rubus arcticus på latin.

Den här ekorren satt precis i ögonhöjd i ett träd framför mig, men jag hann bara ta en enda bild eftersom Myrrha kom och skrämde den.

Myrrha rullar sig i riset och njuter

Inga kommentarer: