fredag, december 18, 2009

Lite nytt

Nu är det rätt länge sedan jag skrev i bloggen, vilket beror på att jag fortfarande inte har fått Internet hemma. Dessutom har jag haft hur mycket som helst att göra, så även om jag hade haft Internet så hade jag knappast haft tid att skriva. Nu har jag i alla fall flyttat in, men det är fortfarande en aning rörigt och det är en del som behöver göras. Matte har hjälpt mig att lägga ett nytt vardagsrumsgolv, för det såg verkligen bedrövligt ut med bitar borta ur parketten, så nu ser det bra ut i alla fall. Det som nu behöver göras är att måla/tapetsera om i köket, Adams rum och de svarta väggarna i vardagsrummet samt göra något snyggt ovanför diskbänken i köket. Dessutom måste jag snygga till skåpet från Norrlångträsk, för det ser lite slitet ut. Men det blir nog efter jul och nyår.
Köket

Köket

Hallen

Vardagsrummet

Vardagsrummet

Adams rum (trappan leder upp till en loftsäng)

Badrummet

Förutom att jobba och flytta har jag inte hunnit med så mycket annat. I fredags var jag dock på O'Learys med jobbarkompisarna från Medlefors och åt och drack lite öl, vilket var väldigt trevligt. Idag har jag varit på julavslutning på Medlefors och ätit julbord. Behöver jag säga att det var fantastiskt gott? Och ikväll blir det julfest på Medlefors och det kommer säkert också att bli kul.

Särskilt mycket träning med Lyle har det inte heller blivit. Han har ju varit hos mamma i två veckor och bara haft det lugnt och skönt. Men jag fick tillbaka honom förra helgen, så i onsdags var vi på 33:an och igår tränade jag och Lena i totohallen. Det märks att han är lite understimulerad, för han är väldigt speedad och det händer t o m att han låter lite, vilket han aldrig någonsin gjort förut. Men jag tror att han kommer att sluta med det när han lugnar ner sig lite.

Men det största nyheten sedan jag skrev sist är att jag ska skaffa valp. På söndag flyttar en liten mallevalp hem till mig och Lyle. Det blev ganska hastigt bestämt, eftersom jag tackat nej till en hanvalp. Men för ca en vecka sedan ringde han och hade fått återbud på en tikvalp och undrade om jag ville ha henne, vilket jag förstås ville. Dock kommer det att bli lite jobbigt med valp den här tiden. Julen är ju en lite stressig tid och jag är ju dessutom inte helt klar med flytten och eftersom jag jobbar måste jag också ha hundvakt till valpen. Av erfarenhet vet jag också att rumsrenhetsträningen inte går speciellt fort fram när det är -20 grader ute...

Jag har också lite lätt panik över att få valp igen. Det är nästan 12 år sedan jag fick hem Myrrha som valp och jag minns knappt hur man gör för att uppfostra en valp. Myrrha var dessutom en extremt snäll valp, även om hon ibland också var väldigt envis och egensinnig. Men jag har ju tidigare lyckats uppfostra flera valpar till trevliga vuxna hundar, så jag antar att det löser sig när valpen kommer hem.

1 kommentar:

Ingalill sa...

Hej på er!
Hittade hit via AoH. Så himla spännande med en ny valp :)

Vi önskar er en God Jul och ett Gott Nytt 2010.

Lycka till med lilla valpen!

Hälsningar
/Ingalill och dobermannen Hedvig