tisdag, september 18, 2012

Cykeltur

 Draghunden Chansa.

Idag var det strålande fint höstväder, men jag kände inte för att gå någon promenad på samma vanliga ställen så istället tog vi en cykeltur längs strandpromenaden. Vi cyklade på södra sidan bort till dammen och sedan tillbaka på andra sidan, så det blev en tur på ca en mil. Dock blev det ganska många pauser, eftersom jag hade kameran med mig och stannade och fotade en del.

 Bäcken på kyrkogården.

 Bäcken där den rinner under vägen och ut i älven.

 En liten bäck som rinner ner från kyrkogården.

 Bäcken.

 Dammen.

 Utsikt mot Lejonströmsbron.

 Lejonströmsbron.

Jag varvade mellan att hon fick dra och att hon fick springa lös.

 Chansa.

 Hon fick också bada lite, troligtvis årets sista bad.
(selen brukar jag ta av när hon badar, men hon hade rullat sig i nåt så jag passade på att tvätta selen samtidigt).

 Snygg hund?

 Söt är hon i alla fall <3 br="br">

På vägen hem cyklade vi också in till stan för att gå på Björkis och köpa ett nytt koppel. Chansas koppel gick nämligen av häromkvällen när jag rastade henne. Det kom en moped som jag inte uppmärksammade och eftersom jag inte hann stoppa henne kastade hon sig framåt och kopplet gick av (jag hade tidigare på dagen uppmärksammat att det var nött och lite trasigt, så jag hade tänkt att köpa ett nytt). Hon sprang efter mopeden en bit, men kom tillbaka ganska snabbt. Nu har hon i alla fall ett nytt koppel och jag köpte också ett kampskinn.

I lördags tävlade vi appellen och det blev en riktig besvikelse. Vi började med spåren och hon spårade bra, fast hon snurrade en hel del i båda vinklarna och sedan fick hon se båda domarna stå i skogen och titta så hon stannade upp och skällde på dem. Hon hittade alla pinnar, fast när domarna ville se dem hade jag lyckats tappa slutpinnen när jag belönade Chansa. Fast jag hittade den i alla fall och vi fick 7-7 på spåret.

Sedan var det lydnaden och jag och Chansa hade startnummer 5. När jag värmde upp innan kändes det verkligen jättebra och när vi stod och väntade på att få gå in på planen kändes det fortfarande bra eftersom hon hela tiden tittade på mig och tiggde om att vi skulle göra något. När tävlingsledaren ropade in oss började jag gå in mot planen, men då började hon som just kommit ut fram planen tjoa väldigt högt och hennes medhjälpare i publiken började också tjoa och kastade iväg en boll precis framför mig och Chansa.

Mer behövdes inte för att den fina kontakten vi hade skulle brytas och jag lyckades inte få tillbaka den innan vi kom in på planen. Under linförigheten kände jag inte att jag hade någon kontakt överhuvudtaget och jag fick inte tillbaka kontakten förrän efter att hon nollat läggandet för att hon inte la sig på första kommandot (eftersom hon inte hade kontakt med mig). Det blev dock en kortvarig kontakt, eftersom jag när tävlingsledaren talade om var jag skulle ställa upp svarade "okej", vilket jag använder som ett varsågod-kommando så Chansa tolkade det som att hon fick lov att leta efter bollen. Där valde jag att bryta, men jag var verkligen jättebesviken eftersom det kändes så bra precis innan.

I söndags jobbade jag, så Chansa fick följa med mamma till Lappvattnet och igår hade vi en vilodag, men idag har vi som sagt cyklat en sväng och dessutom har vi gjort ett miniuppletande här utanför. Eftersom det var fint väder passade jag på att filma lite när vi gjorde miniuppletande.

1 kommentar:

Anonym sa...

Shit vad tråkigt. :-( Ok att hundarna ska kunna fokusera även med störning, men NÅGON måtta på folks tjoande i tid och otid får det väl vara tycker jag. Trist. Hoppas du inte ger upp nu bara. Kram på er!