tisdag, januari 15, 2013

Måndagsträning

I går var det måndag och det betyder måndagsträning i totohallen. Vi var inte speciellt många, så det blev ganska mycket träning för mig och Chansa. Och framför allt så blev det bra träning. Vi tränade på allt möjligt. Framförgående funkar jättebra, fast jag tror mest att det beror på att lokalen liksom inbjuder till att gå rakt fram. Men hon gör i alla fall färre stopp och snurrar, så kanske det ändå kan funka utomhus när hon nött in beteendet ordentligt. Fria följet och apporteringen gick inte riktigt lika bra. Eftersom hon blir lite uppjagad av miljön blir det en del pipande och trängande i fria följet, speciellt i början, och en del tugg på apporten. Speciellt om någon annan hund kommer i närheten så tuggar hon.

Stadga i stå, sitt och ligg fungerar dock mycket bra. Hon klarade att både stå och ligga fast det kastades boll. Hon klarade att sitta fast en hund gjorde en inkallning vid sidan av. Hon klarade till och med att ligga fast jag gick över halva lokalen för att "låna" ut lite godis till Lena och Malle, fast jag både klappade Malle och gav honom en bit skinka. Hon var också väldigt lugn medan jag fikade, vilket hon faktiskt har varit varenda gång vi varit på måndagsträningarna.

Jag är mycket nöjd med träningspasset och det var också kul att träffa Per och Blixtra, Chansas halvsyster, som inte har synts till så mycket på klubben på ett tag. Chansa och jag tog sparken till träningen och det gick fortare än jag hade räknat med. Vi var där alldeles för tidigt, så vi sparkade en extra sväng runt travbanan och ut från området och sedan tillbaka på andra sidan. Det blev en sträcka på lite drygt 1 300 m (mätt på eniro, så inte exakt på metern, kanske), vilken vi avverkade på 6 minuter!

Hon är verkligen en fantastisk draghund och hon tycker dessutom att det är fantastiskt kul. Och det tycker jag också. Här är en liten film från vår sparktur i söndags kväll. Tyvärr är det lite mörkt eftersom det var kväll och en del lampor var trasiga, men man kan i alla fall se att hon är duktig och tycker att det är kul :-)


Inga kommentarer: