söndag, november 23, 2014

Stockholm

I torsdags åkte jag och mamma på en långhelg i huvudstaden. Vi kom dit mitt på dagen på torsdag och då tog vi Arland Express in till stan, låste in väskorna på Centralen och började shoppingen medan vi väntade på att Adam skulle komma in till stan. Sedan shoppade vi hela eftermiddagen (fast jag köpte bara två tröjor, den ena för 50 kr på HM och den andra för 99 kr på Dea Axelsson) innan vi åkte hem till Adam och Kim i Fruängen, köpte hem pizza och spelade spel resten av kvällen.

I fredags blev det också några timmar på stan. Jag köpte en jättefin kjol på Desigual och sedan bestämde jag mig för att det fick räcka med klädshopping för mig. Vi åkte tillbaka på eftermiddagen för att laga mat så att Kim skulle hinna äta med oss innan han började jobba och på kvällen åkte vi och hälsade på Lotta, Jens och barnen.

Igår åkte jag och mamma själva in till stan och shoppade lite. Efter lunch åkte vi till Gamla stan och strosade runt lite i butikerna. Adam och Kim mötte upp oss där när Kim hade vaknat efter att ha jobbat natt och så gick vi på julmarknaden i Gamla stan. Det var dock inte så mycket julkänsla, eftersom det var blött, grått och trist väder. Sedan promenerade vi in till stan, handlade på LUSH och träffade sedan Tilahun, Kirubell och lilla Edna för att ta en fika.

Sedan tog jag och mamma tunnelbanan tillbaka till Fruängen (Adam och Kim hade redan åkt hem) och fixade till oss lite för att gå ut och äta. Vi gick först till Hard Rock Café, men ljudnivån var hemsk och de hade en väntetid på 45 minuter, så vi gick vidare till Jensens Böfhus istället. Där åt vi alla en trerätters middag för ett rimligt pris i behaglig ljudnivå. Sedan åkte vi hem och spelade spel tills det var dags att gå och lägga sig.

I morse fick vi skjuts av Kim ut till Arlanda för att flyga hem igen. Det har varit en mycket trevlig helg, även om det var rätt intensivt och jag inte riktigt hann med att träffa alla som jag skulle ha velat träffa. Men även om det är kul att åka bort så är det ändå ganska skönt att komma hem. Pappa och Maj hämtade mig på flygplatsen och sedan åkte vi direkt till Byske och hämtade Chansa hos Agneta.

Chansa har varit hos två hundvakter under helgen. Först var hon hos Fia från onsdagkväll till lördag förmiddag, men eftersom de skulle bort så fick hon vara hos Agneta från lördag tills idag. Hon hade skött sig bra hos både Fia och Agneta, men Fia hade haft lite svårt att promenera med henne för att det var så halt. Chansa var på sin andra laserbehandling på onsdag förmiddag och fick inte vara lös och hon är inte ju bäst i världen på att gå i koppel. Men hon har varit lugn och inte gnällt eller så i alla fall.

Hon blev jätteglad när jag kom och hämtade henne och även om hon har uppfört sig bra har det nog också varit lite jobbigt, för hon har sovit hela tiden sedan vi kom hem. I och för sig sover hon ju mest hela tiden när vi är hemma, men det har varit en djupare och tyngre sömn än vanligt, ungefär som efter ett ordentligt träningspass.

Lite bilder från helgen i Stockholm:
 Gamla stan

 Julskyltning.

Köpmanstorget i Gamla stan.

 Åhlens har väldigt fina juldekorationer.

 Juldekorationer på Drottninggatan.

Lilla Edna, som ska bli storasyster Edna. 

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag älskar Åhléns julpyntning. Centralen, alltså själva byggnadens fasad på Vasagatan, brukar också vara fint upplyst. Och såklart Gamla Stan, jag tror minsann att jag ska åka in dit och insupa lite julkänsla snart. :-) Fina bilder som vanligt, kom snart igen så att vi kan ses! *kram*