tisdag, november 04, 2014

Tisdagsträning

Idag var det dags för vinterns första tisdagsträning på totohallen. Jag var där ganska precis kl 18 eftersom vi skulle lägga ut mattorna innan träningen, men mattorna var redan utlagda när vi kom dit. Vi vet inte vem som lagt ut dem och de var inte riktigt rätt utlagda, men det fick duga i alla fall.

Som vanligt blev det träning varvat med fika. Eftersom Chansa började löpa igår (tala om tur att hon väntade till dagen efter tävlingen!) så höll vi oss lite på vår kant och tränade. Första passet tränade vi mest bara fotgående och kontakt och det gick riktigt bra. Dock litar jag inte riktigt på henne nu när hon löper, så hon fick vara kopplad hela tiden. Andra passet blev det också mycket fotgående, men vi körde också lite framförgående och kryp. Krypet kommer att vara mitt stora projekt under inomhusträningen i vinter. Jag tror att hon kan få ett riktigt fint kryp med tiden, men det kommer att ta lite tid.

Tredje och sista passet körde vi när de flesta gått hem och då passade jag på att köra de moment som är svåra att köra när det är mycket folk och hundar, t ex apportering och rutan. Vi tränade på ingångar med apporten genom att hon fick springa runt en stolpe och det gick bra, förutom att hon har lite tugg precis när hon svänger in till sidan. Det får vi jobba på. När vi skulle göra rutan var hon lite överladdad och slog ner på targeten så att hon gled iväg långt ut på golvet där det inte ligger några mattor. Så istället stannade jag henne i rutan innan hon kom fram till targeten och det gick jättebra. Sista gången tog jag t o m bort targeten och skickade henne från ett annat håll och hon sprang ändå in i rutan och stannade när jag kommenderade. Momentet är förstås långt ifrån klart, men just nu verkar det lovande i alla fall :-)


1 kommentar:

Anonym sa...

Blä för löp när man inte kan lita på hunden, de blir ju som tomma i bollen rätt vad det är. Uzie var helt slut i huvudet första fyra löpen minns jag, sedan slutade hon bry sig om hanhundar även under höglöpet och då gick allt mycket bättre - men koppel var det som gällde.
Jag kan ju inte mycket om lydnadsträning, så jag måste fråga hur man tränar bort tuggandet på apporten? Det verkar jättesvårt tycker jag spontant. Kram på er!