lördag, november 29, 2014

Senaste veckan

Nu var det ett tag sedan jag bloggade, så här kommer en liten uppdatering av vad vi haft för oss senaste veckan. Eftersom Chansa fortfarande har koppeltvång så bli promenaderna ganska korta, för jag tycker att det är rätt tråkigt. Men under våra koppelpromenader har jag reflekterat en del över vilken skillnad det faktiskt är att gå med henne i koppel. Det är en enorm skillnad om man jämför med var vi startade (en hund som blev så uppe i varv över att gå ut att hon skrek när hon kastade sig ut genom dörren och kampade med kopplet och som inte var mottaglig varken för korrigerningar eller belöningar) till hur det är idag (en hund som mestadels går med slakt koppel, skvallrar på mötande genom att ta kontakt och som inte ens alltid jagar upp sig över hundmöten).

I tisdags var det tisdagsträning och träningen gick riktigt bra. När vi kom dit var det rätt många där, så vi tränade först bara en massa fotgående och fjärrdirigering. Sedan nöjde vi oss med att dricka te ett tag och vi var några få som satt kvar rätt länge, så när det blev mindre folk passade jag på att köra lite moment som kräver lite mer utrymme, som rutan och apportering.

Jag hade också med mig kameran och tog lite bilder:
 Udo fick träna på att ligga stilla och koppla av.

 Ewa och Missy.

 Roger och Milla.

 Platsliggning fr v Rex, Gåva, Missy, Örn och lilla Dio. 

 Örn, Missy, Gåva, Rex, Chansa och Udo. 

 Chansa tycker att jag har fikat länge nog. 

 Övar på ingångar med apporten genom att springa runt stolpen.

I torsdags och igår hade vi tid igen hos Tomas för laserbehandling. I torsdags tog vi bussen in till stan och promenerade hem. Eftersom vi hade 20 minuter tillgodo när vi åkte buss så passade jag på att träna lite lydnad på torget. Besöken hos Tomas har också gått bra. Inflammationen i karpalleden har blivit mycket bättre. Vi ska dit igen nästa vecka, men sedan kommer det inte att behövas mer behandling den här gången. 
 Chansa ligger platsliggning på torget.

Chansa hoppade självmant upp på bordet hos Tomas. 

I morgon är det första advent, så igår började jag göra det adventsfint här hemma. Det är enda gången på året som jag verkligen tycker att det är roligt att städa, men man kan ju alltid göra det lite roligare genom att kombinera dammsugning med hundträning. 


Tyvärr har jag blivit förkyld och igår när jag hade gjort adventsfint ville jag allra helst krypa ner under min mysiga filt i soffan och bara slappa, men det gick inte. Det var after work med mina jobbarkompisar från Morö Backe, så vi gick först på Bishop's och sedan hade vi bokat bort på All Stars för att både kunna äta och se matchen mellan SAIK och Luleå. Det blev dock en väldigt lång väntan på maten (drygt 2 timmar) och det enda bra med det var att det blev 20 % billigare. Jag hade gärna stannat efter maten och druckit några öl till, men eftersom jag var så förkyld åkte jag hem med sista bussen. Idag är jag ännu mer förkyld, så jag och Chansa har slappat mest hela dagen. Jag tog dock bussen in till stan och julhandlade med syrran, men det blev inte så lång stund. 

1 kommentar:

Anonym sa...

Hahahaha, jag fick titta skitlänge innan jag såg Chansa på torget. Fin "skylt" tänkte jag. :D *dumstrut på*

Vad smart med samtidig hundträning och dammsugning, hade jag aldrig tänkt på! *tummen upp* Krya på dig, hoppas att förkylningen går över snart.