söndag, mars 15, 2015

Härlig promenad

Igår kväll åkte jag och Chansa till Lappvattnet, så idag gick vi en långpromenad. Vi gick ut ganska tidigt för att skaren skulle hålla. Det gjorde den, fast det var lite mjukt på vissa ställen, så för det mesta gick vi utanför de vägar vi vanligtvis går. Till exempel genade vi genom skogen till sandtaget, där vi lekte lite grann, och sedan gick vi genom skogen tillbaka hem också, förutom sista biten. Det var väldigt mycket spår efter både älg, ren och rådjur, men det enda spår som Chansa intresserade sig för var spåren från Ove, som varit ute och gått tidigare på morgonen. Det känns väldigt skönt. Dock visade hon visst intresse för en annan typ av spår efter vilt, d v s bajs, och det är jag inte så glad för :-(

Jag tog en massa bilder, så här är några (ganska många) från dagens promenad.

 Bus.



På väg ner i sandtaget (som dock var mestadels snötäckt, förstås). 

 I sandtaget fick hon springa upp och ner några gånger och hämta bollen. För att minska farten på nervägen får hon sitta och vänta tills den har landat och jag säger "ta den", och det funkar faktiskt för hon kastar sig inte alldeles hejdlöst nerför. 

 Har fått de magiska orden "ta den".






 Vilopaus.

Vi hade en liten fotosession medan hon poserade på den här stenen (den är mindre brant på baksidan och jag lyckades få henne att både hoppa upp och hoppa ner på den sidan). 

 Hon blir inte alltid vacker på bild...

 Modellhunden.

 Lite lustig sittstil. 

 Full fart.

 Tala om timing- jag lyckades (oavsiktligt) ta bilden precis som jag började säga "ta den" och hon har inte hunnit röra en enda kroppsdel förutom ögonen, som är fokuserade på leksaken.

Självklart så rullade hon sig på skaren några gånger...





 Vi hittade en liten pinne som hon kunde springa runt. 

 Snyggaste mallen. 

 "Jag väntar och väntar och väntar på att hon ska säga"...
 ..."ta den!"

Chansa har blivit bättre och bättre på att släppa på "loss"och nu släpper hon till och med i farten! (Okej, jag erkänner- inte varje gång och hon kan fortfarande vägra släppa grejer, men hon har i alla fall blivit  mycket bättre). 

Inga kommentarer: