lördag, december 16, 2006

Stugan

Nu har Myrrha och jag varit i stugan från torsdag eftermiddag till idag på förmiddagen. På torsdagen gick vi en kortare promenad i skogen. Det gick rätt bra att gå i skogen, för marken och den lilla snö som finns var frusen. Vi traskade omkring på kalhygget och Myrrha var rätt intresserad av alla renspår. Här poserar hon på en stubbe; den enda någorlunda bra bilden jag lyckades ta. Det blir ju mörkt så fort. Ja, egentligen hinner det ju inte ens bli riktigt ljust ens en gång.


På kvällen började det snöa! Det la sig ganska ordentligt på marken och både jag och Myrrha var lyckliga över snön.

Igår gick vi en långpromenad, vilket visade sig vara halvt livsfarligt när snön har lagt sig ovanpå isen. Jag vet inte hur många gånger jag föll, fast vi promenerade i skogen. Till och med Myrrha ramlade ett par gånger, vilket hon förstås tyckte var väldigt pinsamt. Även idag på morgonen har vi gått en promenad, men då höll vi oss på vägen vilket var betydligt mindre halt. Annars gjorde vi inte mycket mer än satt framför brasan och läste, tittade på film och åt godis.

Jonas hämtade oss idag på förmiddagen och på eftermiddagen åt vi middag i Lappvattnet. Jag hann också med att köpa några julklappar innan vi åkte dit. Myrrha tyckte att Fias nya bebis, nu 14 dagar gammal, var mycket spännande. Hon nosade på honom och slickade honom i ansiktet. Hugo har föreslagit att lillen ska heta Emil eller Batman. Jag håller med honom om ett av förslagen (jag säger inte vilket), men nu är det i alla fall bestämt att han ska heta Frans.

Inga kommentarer: