onsdag, augusti 08, 2007

Ont i ryggen

I går morse gjorde jag mig illa i ryggen när jag skulle kliva ur sängen. Jag vet inte hur det gick till; jag vred bara på huvudet och så helt plötsligt gjorde det fruktansvärt ont. Och därefter blev det dessutom värre. Det gjorde ont att sitta, att ligga, att böja sig framåt- ja, i stort sett alla rörelser gjorde ont. Det gjorde till och med ont att andas!

När Jonas var hemma på lunch skämtade han och sa att jag nog snart själv kommer att behöva en personlig assistent, men det var faktiskt inte så långt ifrån sanningen. Jag fick verkligen känna på hur funktionshindrad man blir. Jag kunde t ex inte använda skor som måste knytas (jag försökte, men svimmade för att det gjorde så ont när jag försökte böja mig fram och knyta), att bära hem en liter mjölk från affären var skitjobbigt, jag fick äta med vänster hand och att gå på toaletten var inte heller lätt.

Jag hade egentligen tänkt gå en långpromenad med Myrrha när jag nu var ledig, men det blev inget av med det. Främst för att det var för varmt faktiskt, för det gjorde inte särskilt ont i ryggen att gå. Så på kvällen gick vi en promenad på lite drygt en timme. Dock var vi ute i nästan 2,5 timme, eftersom jag först träffade Sara med Ville och Televinken och blev stående och pratade med henne en lång stund. Och när jag var på väg hem träffade jag Jenny och Anton och det blev förstås att stå och prata med dem en stund också.

Idag har jag fortfarande ont i ryggen, men långt ifrån lika ont som jag hade igår. Vädret var underbart idag, strålande sol från en klarblå himmel och ca 28-20 grader varmt. Jag och Myrrha gick ner till älven och la oss. Det var härligt att ligga där och läsa en bok ett par timmar. Det blåste lite grann så det blev inte outhärdligt varmt. Dessutom så blåste det ibland vattendroppar från från fontänten, vilket var jätteskönt.

Myrrha sitter och spanar på dem som åker gummibåt på älven.

Så här såg det ut när jag tittade rakt upp när jag låg och solade.

Myrrha vilar i skuggan.

Inga kommentarer: