söndag, augusti 12, 2007

Uppletande

Idag har jag och Myrrha gått en promenad i skogen med Mia och Fria. Vi gick brukshundklubbens elljusspår upp på Vitberget och där gjorde vi ett uppletande. Jag la ut fyra grejer till Myrrha och skickade sedan ut henne. Hon brukar oftast springa rakt ut, för hon vet att det oftast är där föremålen ligger. Men nu sprang hon ut ca två meter och började snurra runt och se lite förvirrad ut. Och så plötsligt stoppar hon ner huvudet och plockar upp- en spårpinne! Hon apporterade den glatt till mig, så jag berömde, belönade och stoppade undan pinnen och skickade ut henne igen för att leta efter de "riktiga" föremålen.

Men medan jag står där och väntar på att hon ska hitta första föremålet ser jag att stället där hon plockade upp spårpinnen är utmärkt med en snitsel. Dessutom finns en likadan snitsel ca fem meter bort och där ligger också en spårpinne. När jag tittade efter ännu ordentligare såg jag också att marken där uppletanderutan börjar är lite uppsparkad. Helt uppenbart har vi gjort vår uppletanderuta i någons spår. Jag la tillbaka spårpinnen där Myrrha hittade den, men jag gissar att hunden som ska gå spåret senare kan få lite problem.

Fast jag måste nog säga att det är sånt man får räkna med om man lägger ett spår på ett sådant ställe, d v s en liten bit från parkeringen uppe vid TV-masten. Det är ju inte precis lite folk som promenerar där och de flesta har hund. Dessutom brukar det ju inte sällan pågå mer organiserad träning på precis det stället, t ex så körde vi ofta sök där (och jag vet att de som tränar fortfarande ofta håller till däruppe).

Så jag får väl helt enkelt bortförklara saken på samma sätt som kvinnan som förirrade sig in i ett spår på SM för några år sedan: "Men jag såg inget spår"...

I övrig har det dock inte blivit så mycket träning för Myrrhas del. Jag har visserligen varit ledig i några dagar, men det har varit alldeles för varmt för henne. Vi har därför gått våra långpromenader på kvällarna och då har vi oftast gått ner till älven så att hon har fått bada lite. Hon verkar faktiskt tycka att det är rätt kul. Hon börjar bli lite modigare när det gäller att simma och jag tror till och med att hon har tagit fler än två simtag några gånger.

Jag fick den!

Ha, jag fick den igen!

Men jäklar vad blöt man blir av att simma!

Kasta den igen då!

Söt, blöt hund

Inga kommentarer: