lördag, augusti 23, 2008

Augustitävlingen

Idag har jag varit tävlingsledare på klubbens lydnadstävling + draghundslydnad. Det började inte så bra då vi kom igång lite sent på grund av att Frida glömt datorn hemma i Boliden och att det inte fanns varken spray eller sågspån att märka upp planen med. Men sedan gick allt väldigt smidigt och vi var färdiga redan vid halv ett.

Det gick bra för flera av klubbens ekipage, t ex Maria T och Vinna, Linda och Mascot, Emma och Vip och Gittan och Undra som fick 1:a-pris i lydnadsklass I samt Maria F och Mixa och Jaana och Iver som fick 1:a-pris i lydnadsklass II.

Myrrha och Lyle har fått sitta instängda under tiden jag var ute på planen. Lyle var först lite upprörd över att jag lämnade honom (och bröt sig tydligen ut genom kompostgallret medan jag var ute i tävlingsförrådet). Men sedan var han tyst och snäll hela dagen. Det kändes skönt, eftersom han inte var särskilt tyst och lugn när han följde med på kursen i torsdags. Fast det är förstås lite skillnad på att sitta inne i ett rum och att sitta uppbunden vid agilitybanan och titta på när de andra hundarna fick ha kul. Fast efter kursen fick Lyle också prova på lite agilityhinder och träna lite lydnad.

Efter tävlingen gick jag en sväng i skogen. I morse när vi gick upp till klubben hade jag inte tid att aktivera dem något så på hemvägen fick de leta bollen i skogen och leta lite godis som jag kastat ut på marken.Jag tänkte också ta lite bilder, men efter att ha varit strålande sol i stort sett hela dagen blev det mulet precis när jag skulle gå hem. Jag tog några bilder ändå, men de blev inte särskilt bra eftersom ljuset var dåligt.
Myrrha och Lyle bakom kompostgallret.

Lyle

Lyle och Myrrha

Myrrha och Lyle på stenen.

Inga kommentarer: