tisdag, augusti 19, 2008

Lyle

Lyle med gräs på tungan efter bollkastningen

Sedan igår har jag en lånehund hos mig. Lyle är en blandning mellan flat och border collie och är tre år. Han ska omplaceras så om någon vill ha honom så är det bara att höra av sig. När han kom hit var han lite ledsen och låg mest innanför dörren och gnällde. Men när Jonas kom hem från jobbet blev han mycket gladare. I natt har det inte varit några problem. Lyle har legat hela natten på en matta i sovrummet och det är jag inte van vid. Myrrha sover aldrig en hel natt på samma ställe, utan flyttar runt mellan hallen, Biabädden, saccosäcken och fåtöljen.

Idag har det också gått bra. Vi har varit ute lite grann och kastat boll till Lyle. Han är lite bolltokig, så det kanske är något som jag borde ta det lugnt med, men jag tycker att det är så kul att kasta till en hund som kommer tillbaka med bollen i full fart, utan att ta ett ärevarv eller gå långsamt för att få ha bollen själv så länge som möjligt (som Myrrha gör). Jag har också lärt honom att lämna av bollen i handen istället för att bara släppa den vid fötterna. Idag har jag nämligen tränat lite apportering med honom och där är det enda problemet att han släpper apporten på golvet istället för i handen.
Lyle väntar på att jag ska kasta bollen

Myrrha tycker om att ha en till hund i huset. Igår var hon på honom hela tiden. Hon är i höglöpen nu, så det kanske är därför, men hon brukar inte bli sån när hon löper. Och innan någon blir orolig så kan jag berätta att han är kastrerad, så det kommer inte att bli några blandrasvalpar. Myrrha vill gärna leka med Lyle när vi är ute och gör allt för att få igång honom, men hittills har hon inte lyckats.

Myrrha och Lyle

Inga kommentarer: