tisdag, augusti 26, 2008

Myrrha och Lyle

De senaste dagarna har jag inte gjort speciellt mycket. I söndags tog jag och hundarna en promenad till matfesten för att äta lite thaimat till lunch. Det var lättare sagt än gjort, för först blev jag hindrad av att ett stort gäng andra hundägare också bestämt sig för att gå på matfesten. Det var ca 7 hundar med ägare som placerat sig med jämna mellanrum mellan matstånden på ena sidan till matstånden på andra sidan. Jag försökte sätta hundarna och vänta ut dem, men Lyle började skälla på en dobermanhane så jag blev tvungen att vända och gå en annan väg. Med tanke på att de stod kvar i ca 20 minuter var det nog lika bra att jag gjorde det.

När jag väl kom fram till thaimaten var kön jättelång och jag misstänkte att jag skulle få stå där länge. Det lockade inte att stå i kö med två hundar, varav den ena var uppstressad över att ha skällt på en annan hund och den andra stretar med nosen i backen för att hitta något ätbart. Därför letade jag upp ett undanskymt ställe bakom en vagn som stod bakom tälten och band upp hundarna där. Det gick faktiskt riktigt bra. Jag fick stå i kö i ca 20 minuter och hundarna låg tysta och lugna hela tiden.

Igår gick vi en promenad längs strandpromenaden och jag upptäckte att Lyle tycker om att bada. Myrrha stod dock bara i vattenbrynet och tittade på. Hon och Lyle kommer bra överens, men de leker bara inomhus. Ute är Lyle för upptagen med att antingen komma framåt mot nya äventyr eller att försöka få mig till att kasta bollen. Myrrha försöker dock få honom att leka, men de enda gångerna hon lyckas är när hon får ha bollen. Då är han med på hennes lekinviter, fast bara tills hon tappar bollen; då kommer han direkt till mig för att leka med mig istället.

Vädret har ju varit rätt grått och trist så jag har inte haft möjlighet att fota särskilt mycket, men häromkvällen tittade solen fram lite grann så jag passade på att gå ut på gården och ta lite bilder.
Lyle

Myrrha och Lyle leker: Lyle hämtar bollen och Myrrha springer efter Lyle.

Lyle väntar på att jag ska kasta bollen

Lyle tränar på kontakt och fotgående

Myrrha väntar på att jag ska kasta bollen

Lyle och Myrrha

Inga kommentarer: