torsdag, augusti 21, 2008

Första onsdagsträningen för hösten

Igår var det dags för höstens första onsdagsträning på klubben. På vägen dit fick hundarna springa lite i skogen, så de var båda ganska trötta när vi kom fram. Lyle har lite dålig kondition och är lite omusklad, men han springer mer än gärna. Och bär på pinnar, helst så stora som möjligt. Myrrha har bra kondition, men blir fort trött när det är varmt. Och det var faktiskt väldigt varmt igår trots att vädret var grått och tråkigt.

Jag la platsliggning med Lyle och han låg riktigt lugnt och snällt. Fast jag stod förstås bara någon meter ifrån honom för säkerhets skull. Jag tränade också lite lydnad med honom och han är väldigt arbetsvillig. Ibland kanske lite väl mycket, så att han får lite svårt att koncentrera sig och lyssna på vad jag vill. Men efter en liten time out medan jag tränade Myrrha skärpte han till sig.

Idag har vi varit på matfesten och miljötränat lite grann. Det är inte det lättaste att gå där med två hundar. Det mindes jag i och för sig sedan jag var där med Myrrha och Bita och därför hade jag tänkt att ta bara Lyle med mig, men jag var för lat för att gå ut två gånger så därför fick båda följa med. Myrrha sätter ner nosen och börjar leta mat så fort hon kommer på ett sånt ställe och Lyle stretar rent allmänt i kopplet. Och på något konstigt vis så stretar de aldrig åt samma håll...

Men det var i alla fall flera stycken som kom fram och tyckte att jag hade så fina och lydiga hundar. Speciellt när jag hade köpt en smakprovstallrik med tacos och gick med hundarna lösa bredvid mig för att hitta någonstans att sätta mig och äta. Hundarna låg också lösa bredvid mig medan jag åt. För Myrrha var det ingen prestation, men det var lite svårt för Lyle när det kom en saluki som började rulla sig i sågspånet bara några meter bort. Nu ligger hundarna och vilar och jag ska planera lite grann inför aktivitetskursen som börjar om ikväll.

Inga kommentarer: