onsdag, maj 09, 2012

Tussilago

Vårtecken.

När jag skrev i bloggen igår glömde jag ju lägga in de bilder som jag tog på alla tussilago som har dykt upp här och var, så jag får väl lägga in dem idag istället.





För idag kan det behövas en påminnelse om att det faktiskt var vår igår. Det var visserligen riktigt soligt på förmiddagen, men sedan mulnade det. I kväll skulle vi ha haft första onsdagsträningen, men den blev inställd på grund av att det fortfarande är snö och framför allt är alldeles för blött på klubben. Men jag och Susanne åkte ändå upp och hittade varsitt någorlunda torrt hörn att träna på. Men det regnade och blev fort kallt, speciellt när Eva kom och vi stod och pratade en lång stund.

Jag är på det stora hela mycket nöjd med dagens träning. I fria följet tränade vi på helomvändningar till vänster och det gick väl sådär. Hon ligger en liten aning för långt fram och tränger även lite ibland, så vänstersvängar/helomvändningar vänster blir inte så snygga som jag skulle vilja ha dem. Vi tränade också läggande under gång och det gick bra. Det gäller dock att hålla henne på rätt aktivitetsnivå; stressar hon upp sig lägger hon sig alldeles för långsamt. Externbelöning verkar vara det som funkar bäst på det momentet (även på fria följet funkar det bra).

Framförgåendet går framåt :-) Jag satte ut pinnarna, men de behövs egentligen inte längre. Hon går ut jättebra, men behöver lära sig att gå längre sträckor. Som det är nu så blir hon tveksam och börjar vända sig om efter ca 10 m. Hon vänder sig också om när hon stannar. Vi tränade också lite på att sitta kvar, vilket också gick bra.

Sedan tränade vi lite apportering. Först gjorde jag en lydnadsklass I- apportering, vilken i mina ögon var en 10-poängare (och numera är jag ju domare och det innebär att det VAR värt 10 poäng :-)). Sedan gjorde jag ett par vanliga apporteringar också och även de såg mycket bra ut. Bra fart både ut och in. Jag testade att använda externbelöning även på apporteringen, vilket jag aldrig gjort förut, och det gjorde faktiskt att hon fick ännu bättre fart (som dock inte var dålig innan heller).

Jag brydde mig dock inte om att träna ingångarna, utan jag klickade när hon var på väg mot mig med apporten. Man kan dock ibland undra hur smart hon är, för när jag klickade sprang hon bakom mig för att ta kongen, fast hon hade sett att jag la den bredvid ryggsäcken.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tussilagon hann nästan inte med att blomma här, åtminstone såg jag väldigt få - men de man såg blev man ju väldigt glad över, å andra sidan sett. :-)