tisdag, maj 08, 2012

Vår...?

Våren har äntligen kommit, dock säger jag det med ett försiktigt litet frågetecken för jag är inte helt övertygad. Det påstås ju också att det ska snöa mer till helgen. Men det är då och idag har det varit en mycket fin dag, ganska varm med strålande sol från en klarblå himmel. När jag hade jobbat min 1, 5 tim på morgonen tog jag och Chansa en långpromenad i skogen samt tränade lite uppletande. Uppletandeträningen gick riktigt bra; det blev riktigt raka och snygga skick.

 Platsliggningsträning.

 Belöning med kong efter att hon hittat ett föremål.

 Efter uppletandet svalkade hon sig med att äta lite snö.

 Hmm, kanske inte den snyggaste bilden jag tagit på Chansa?
(hon äter snö, därav minen)

 Hon svalkade sig förstås också genom att rulla sig i snön.

 Poserar på sten.

 Räcker ut tungan åt mig.

 Fikapaus (bilden tagen med självutlösning och Chansa var väldigt fundersam på pipandet från kameran).

 Chansa bland tussilago.

 Chansa har fått syn på två måsar...
 ... som hon inte kan låta bli att dra efter...
... men hon vänder och kommer tillbaka så fort jag ropar. 
(Jag kanske är hemsk, men jag bryr mig inte så mycket om att hon skrämmer måsar, utan låter henne dra efter dem så att jag kan träna på stanna/inkallning)

Vi var ute i 2,5 timme och sedan cyklade jag in till stan för att gå på ett personalmöte, som dock blev inställt i sista minuten. Jag passade då på att gå på stan och titta på bl a skor, eftersom jag behöver ett par nya kängor. Det är dock inte så lätt när man har så små fötter som jag har.

När jag sedan kommit hem och ätit middag, ringde Susanne och ville träna uppletande, så jag och gav oss iväg ut i skogen igen med Susanne och Jackpot. Även om jag redan tränat uppletande med Chansa så är hon inte typen som tackar nej :-) Detta pass gick inte riktigt lika bra som på förmiddagen, men jag är ändå riktigt nöjd. Hon springer i alla fall betydligt rakare nu än tidigare.

 Susanne och Jackpot.

Chansa har hittat en grej.

Mindre nöjd är jag med att Chansa lyckades äta något som verkligen inte luktade gott. Jag vet inte vad det var, men det luktade ungefär som ett utedass. Efter uppletandeträningen cyklade jag upp på klubben för att ha möte med tävlingssektorns lydnadsgrupp. Jag kom dit lite tidigt så jag lekte med Chansa en liten stund. Bland annat kastade jag snöklumpar åt henne och då får hon i sig en del snö, så när hon sprungit lite spydde hon upp det äckliga hon ätit tidigare.

 Det är en hel del snö kvar på klubben och det är också ganska blött. Och snart är det dags för första tävlingen...

Chansa vilade under bordet medan vi hade möte ute på altanen i solskenet.

1 kommentar:

Anonym sa...

Äh, måsar FÅR man jaga. De bara sitter och/eller flyger och skriker ändå. Irriterande djur. Uzie får också dra på dem ibland när ingen ser. :-P
Skönt om ni får vår däruppe till slut också, håller tummarna för att snön håller sig borta.