måndag, oktober 16, 2006

Veckans uppdatering

Under veckan som gått sedan jag sist uppdaterade har jag inte gjort så värst mycket. På dagarna har jag varit i skolan som vanligt och på kvällarna har jag pluggat (fast kanske inte så mycket som jag borde).

I onsdags var det onsdagsträning- den sista "organiserade" onsdagsträningen för året. Onsdagsgruppen hade gjort en tipsrunda (inte så värst lång; det var ca 3 meter mellan de två lapparna med frågor). Jag lyckades gissa rätt på fem av sju frågor och blev därmed en av tre vinnare. Jag vann en påse med levergodis, vilket uppskattades av Myrrha.

I torsdags hade jag appellkurs. Maria R blev tvungen att åka hem till Lycksele så jag fick klara mig själv, men vi har ju så få deltagare så det går bra ändå. Kursdeltagarna fick träna på att belöna sina hundar (det låter kanske konstigt, men det är inte alla som kan det) och så fick de börja med apporteringen, så att de kan träna på det under vinteruppehållet.

I fredags gick jag en promenad med Jenny och Nixon. Sedan jobbade jag på kvällen och så jobbade jag hela helgen också. Eftersom jag jobbar väldigt långa dagar orkade jag inte gå någon lång promenad med Myrrha under mina lediga timmar, fast jag egentligen borde. Men Jonas har i alla fall tagit henne med sig och varit ute med henne.

Idag har jag varit i skolan, men jag steg upp lite extra tidigt och gick en halvtimmes promenad med Myrrha eftersom hon fått så lite aktivering i helgen. Och när jag kom hem vid halv tre gick vi en timmes promenad längs strandpromenaden. I kväll har vi tränat lite grann. Hon är väldigt pigg och alert nu när det har blivit lite kallare.

Myrrha har nu fått börja vara i soffan ibland. Något privilegium kan hon ju få för att hon är gammal och nästan pensionerad. Men jag tror inte att hon egentligen ser det som något bra. Det är ju en åtta år gammal vana som ska brytas. Första gången lockade Jonas upp henne med godis (ändå krävdes det ganska mycket övertalning) och när hon upptäckte att hon satt i soffan blev hon som förstenad. Hon satt helt stilla i flera minuter. När hon upptäckte att ingen var arg på henne slappnade hon av lite, men jag tror inte att hon tyckte att det var särskilt mysigt. Fast med tiden tror jag att hon kommer att tycka att det är rätt trevligt, om hon nu får fortsätta att vara i soffan- själv tycker jag att det blir lite för trångt.

Inga kommentarer: