onsdag, november 15, 2006

Den arbetande hunden

På grund av lite krångel med elektriciteten har jag inte kunnat uppdatera på några dagar. I måndags när jag kom hem från skolan var det helt svart i hallen och när jag skulle tända lampan i TV-rummet gick inte det heller. Och man skulle ju då kunna tro att det är så enkelt som att byta en säkring, men det var det minsann inte. Jonas sprang upp och ner mellan källaren och lägenheten för att lyckas hitta felet.

Detta medförde också att vi fick plocka ner skåpet som sitter ovanpå kylskåpet och dra fram spisen, så nu har jag utfört en mycket välnbehövlig städning där. Det stora problemet var att kyl och frys inte fick någon ström, så vi fick låna en kabel att dra ut genom brevlådan och sätta ute i trappuppgången där det finns ett strömuttag.

Eftersom Jonas inte hittade var felet fanns skulle det komma en elektriker och undersöka saken igår. Jag vägrar låta hantverkare och dylikt komma in i lägenheten när Myrrha är ensam hemma och själv hade jag obligatoriska lektioner i skolan. Så Myrrha fick följa med Jonas till jobbet. Hon hade uppfört sig väl och mest legat vid dörren för att hålla koll på vem som kom och gick.

Jag hämtade henne strax efter klockan två och då gick vi en timmes promenad på strandpromenaden innan jag gick hem och pluggade lite grann till tentan på fredag. Myrrha låg sedan och sov hela kvällen. Det är tydligen jobbigt att vara en arbetande hund.

Inga kommentarer: