måndag, november 06, 2006

Jobb, jobb, jobb

I helgen har jag jobbat hela helgen; fyra timmar i fredags kväll och drygt nio timmar lördag och söndag. Det är visserligen inte särskilt jobbigt, eftersom det inte är så mycket att göra. Men det är ändå skitjobbigt att mest bara sitta och göra ingenting. I och för sig så har jag pluggat en hel del grammatik till tentan på fredag, men det har ju inte precis gjort att helgen har känts roligare...

Myrrha har fått vila i stort sett hela helgen. På mina lediga timmar har vi gått korta promenader och tränat lite freestyle. Hon är dock lite understimulerad och blir lätt lite överladdad när vi tränar. Hon provar alla möjliga tricks hon kan, springer runt och hoppar. Och så biter hon mig i armen; det är ju det roligaste hon vet.

Det har ju kommit en hel del snö nu och det är Myrrha glad för. Hon blir alltid mycket piggare och gladare när det blir snö och kallt. På gården finns numera en jättestor snöhög som hon springer upp och ner för hela tiden. Vinter är verkligen hennes årstid.

I söndags var jag på föreläsning med Memea Mohlin. Det var typ tredje eller fjärde gången som jag lyssnar på henne, så jag har nog redan hört det mesta hon har att säga. Men hon är rätt rolig att lyssna på, så det känns inte som bortkastad tid att lyssna på henne ändå. Fast dagens höjdpunkt var nog ändå lunchen (precis som det brukar vara på Medlefors). Det är också kul att träffa folk som man annars inte träffar så ofta.

I måndags hann jag gå en lång promenad med Myrrha innan skolan och vi gick också en långpromenad på onsdag eftermiddag. I fredags pluggade jag grammatik tillsammans med Linda, men jag hann gå en timmes promenad med Myrrha innan jag började jobba klockan fyra.

Annars har vi inte gjort särskilt mycket och Myrrha är inte van vid så lite aktivering, så hon är rätt jobbig. Dessutom är hon skendräktig, så hon springer omkring med mjukisdjur och tigger uppmärksamhet. Här är en bild på henne och hennes designade japanska gosedjur Skeltoon:


Fast mest är det Mikros, en liten hund, som får vara hennes lilla valp (och leksak, för hon tvekar inte att kampa lite med sina "valpar" om tillfälle bjuds). Mikros är dock lite mager nuförtiden, sedan Bita slitit av honom svansen och dragit ut (och ätit upp) det mesta av fluffet i honom. Om någon undrar varför Skeltoon ser så välmående ut så beror det på att han har spenderat sommaren i garderoben, på behörigt avstånd från schäferkäftar.

Inga kommentarer: