måndag, april 21, 2008

Vårtecken

Idag var det också soligt och fint väder. Det har försvunnit en hel del snö bara sedan jag kom hit igår och idag har också älven gått upp. Därför har jag idag fotat lite vårtecken. Dessa tussilago hittade jag i en dikeskant, där de lyste som små solar.


Ett annat tecken på att våren är på väg hittade jag i blomrabatten utanför stugan.
Och så ett mindre trevligt tecken på att det är vår- lera. (Och när jag såg den här bilden insåg jag också att det var hög tid för kloklippning.)
Men dagens fotoprojekt var egentligen att fota en tjur som vi sett flera gånger när vi kört förbi. Det var en ganska lång promenad dit och dessutom ganska tråkig eftersom man måste gå längs asfalterade vägar. Myrrha måste därför vara kopplad (och att gå i koppel är inte hennes starka sida). Jag blev därför ganska besviken när jag kom fram och fann att tjuren låg inne i skogen och var nästan helt skymd av träd och buskar.

Det var ingen mening med att försöka fota den, så jag gick vidare och hittade då dikeskanten som var full med tussilago. Det gjorde att promenaden kändes mindre meningslös. På väg tillbaka låg tjuren fortfarande kvar på samma plats, men nu när vi kom på rätt sida av vägen blev han nyfiken och kom fram till stängslet.

Det var dock lite svårt att fota eftersom Myrrha av någon anledning var livrädd för den här söta krabaten och slet i kopplet och ville iväg hela tiden. Han luktade i och för sig väldigt illa och väldigt mycket, så det kan ha varit därför som Myrrha inte tyckte om honom.

Jag har ingen aning om vad det är för sort. Jag trodde att det möjligen kunde vara Highland Cattle, men sådana fotade jag en del i England och en sådan är det inte. Men den är cool i alla fall.




Myrrha har också visat lite vårglädje idag. Hon fick leka lite med bollen och då betedde hon sig så här:




Jag har också länge försökt att få till en bild när Myrrha hoppar efter bollen, så på eftermiddagen när jag gick ut för att testa att fota lite med stativet kastade jag lite boll åt henne. Vid första försöket fick jag till en riktigt bra bild när hon hoppade, så allt som behövdes var tydligen ett stativ.


Inga kommentarer: