torsdag, mars 19, 2009

Långpromenad med Lyle och Aija

Den senaste veckan har jag träffat på två personer som frågat mig hur de kan få sina hundar lika lydiga som mina (jag orkar inte upplysa dem om att Aija inte är min och att det inte är jag som tränat henne). De som säger det har dock bara sett dem när jag går med dem lösa på strandpromenaden och inte när jag går med dem båda två i koppel...

Idag gick vi en långpromenad på två timmar. Jag passade också på att gå förbi Studiefrämjandet och hämta en bok och att bära på en bok + ha två hundar i koppel visade sig vara en svårare uppgift än väntat. Jag var så irriterad på dem att Lyle helt enkelt fick gå lös på trottoaren längs Nygatan. Det är så halt på vissa ställen att det minskade risken att ramla att bara ha en hund i koppel.

Innan jag släppte Lyle lyckades han dock med konststycket att bli påkörd av en barnvagn. Det låter inte så farligt, men det var en rejäl smäll. På något vis lyckades han gå bakom mig och kvinnan med sittvagnen körde på honom så att han skrek till och jag kunde höra att luften nästan gick ur honom. Efteråt haltade han också lite grann, men det gick över efter ett tag.

Det var ju soligt och fint väder idag också, så jag hade kameran med mig ut. Det här är några av dagens bilder.
Kom igen, Lyle, nu leker vi!

Aija hittade en pinne...

...och lyckades få Lyle att jaga henne.

Aija hittade en ännu större pinne.

Lyle nöjde sig med en pinne i måttlig storlek den här gången.

Mera lek.

Skaren höll inte alltid för Aija...

...men det var full fart ändå.

Igår var det onsdag, vilket förstås innebar inomhusträning. Eftersom jag ska tävla på söndag kändes det som läge att träna lite med kommendering, vilket jag i stort sett aldrig provat. På det stora hela bryr han sig inte om den som agerar tävlingsledare, men på inkallningen tjuvstartade han när Maria sa "kommendera". Men han förstod på en gång att det var fel och gick inte på det fler gånger. Han låg lugnt och fint på platsliggningen och ställande, läggande och apporteringen funkade bra. På linförigheten gick han lite långt fram, så det får vi jobba lite med innan söndag. Men på det stora hela känns det ganska bra inför tävlingen.

Inga kommentarer: