onsdag, mars 25, 2009

Skogspromenad

Idag gick jag och Lyle en promenad runt klubbens elljusspår. Lyle tyckte att det var jättekul med en skogspromenad och trots att det var ganska kallt så tyckte jag också att det var skönt med en långpromenad.

Full fart!

Flygande hund

Kung på klubben

Eftersom det är onsdag idag så innebar det förstås också inomhusträning. De senaste gångerna har vi inte varit så många på träningen och det var det inte idag heller; det blev bara jag och Lena. Jag tränade lite på position i fria följet, men annars så har jag tröttnat lite på ettans moment. Istället blev det lite träning på tvåans moment. Jag har ju tränat ställandet på ett sådant sätt att det ska funka även på inkallning med ställande och det verkar lovande. Än så länge tränar jag dock på väldigt korta avstånd, men han stannar snabbt. Jag tränade också lite ingångar med apporten och det funkade verkligen jättebra, liksom att plocka upp apporten från golvet.

När Lyle kom hade han väldigt svårt för apporteringen, men nu är det ett av hans bästa moment. Och när han kom var han mycket duktig på tvåans fjärrdirigering, d v s sitt och ligg, men idag funkade det inte särskilt bra. Mycket beror det på att han på kommando "ligg" lägger sig med hakan i backen och tror att det är frågan om platsliggning, vilket gör att han inte vill röra sig ur fläcken. Men det är nog ett problem som går att lösa.

Jag tränade också på rutan och den här gången använde jag ingen target, men det funkade alldeles utmärkt ändå. Han verkar ha fattat precis vad det går ut på. Dessutom tycker han att det är fantastiskt roligt att springa så fort han kan till mitten av rutan.

Igår gick jag en långpromenad längst strandpromenaden med Lyle och Aija. De håller fortfarande på och gräver så att man måste gå omvägar, vilket jag börjar vara ganska trött på. De har ju hållit på rätt länge nu och jag hoppas att de är färdiga snart.

Aija retar Lyle med en pinne

Lyle retar Aija med en pinne.

Lyle i vårsolen.

Lyle och Aija

Inga kommentarer: