fredag, mars 06, 2009

Dags för en liten uppdatering

Oj, det var visst länge sedan jag skrev något i bloggen, så här kommer en liten uppdatering. I söndags blev det vilodag, eftersom Lyle haltade lite grann efter allt frisbeekastande under lördagen.

I måndags gick vi en långpromenad på morgonen och på kvällen var det valpkurs. Lyle var skitjobbig på kursen, eftersom tiken som just börjat löpa förra gången nu var i höglöp. Han pep och gnällde i stort sett hela tiden. Ska man inte slippa sånt med en kastrerad hund?

I tisdags gick vi också en långpromenad och så tränade jag lite grann på postens parkering. Jag vet inte om jag skrivit det, men förra veckan anmälde jag oss till vår första tävling, i Piteå den 22:a, så vi behöver träna lite grann. Ställande under gång börjar se riktigt bra ut och platsliggningen går bra nu när jag lärt honom att ligga med hakan i marken. Jag testade också att gå fot med koppel, vilket vi inte alls tränat på men det funkade bra. Just nu är det bara läggande under gång som jag inte är helt nöjd med; jag skulle vilja att ha la sig lite snabbare.

I onsdags var det som vanligt inomhusträning, så jag gick bara en kortare promenad med Lyle på dagen, eftersom han ändå brukar bli så trött efter träningen. Jag passade på att träna hopp över hinder och det gick bra. Jag tränade också fritt följ och ställande under gång.

Igår gick jag och Adam en promenad med Lyle längs strandpromenaden. Vi mötte tanten med de två småhundarna som brukar springa efter Lyle när han springer efter bollen och tanten hade lika lite koll på dem som vanligt. Sedan mötte vi en flathane som vägrade att gå när den såg Lyle, så matten fick släpa honom med sig medan han svängde runt i kopplet. Lyle uppförde sig dock exemplariskt och totalignorerade alla andra hundar. Adam tyckte att Lyle var mycket lydigare än alla andra hundar, vilket väl kanske inte är helt sant (även om det verkade så då). På kvällen skulle vi ha promenerat upp på klubben för att ha möte i PR/Info, men mötet blev inställt, så jag och Lyle tränade lite grann istället.

Idag har jag och Lyle gått en långpromenad i skogen. Jag ska jobba i natt och Jonas tycker att det är bra om jag tröttar ut honom innan. Jag passade också på att träna lite ställande och läggande för att kolla om han verkligen kan skilja dem från varann, eftersom momenten ju ser ganska lika ut, men det var inga problem. Dock måste jag jobba lite mer på snabba lägganden innan tävlingen.

Inga kommentarer: