lördag, februari 13, 2010

40-årsfest

Mallemonstret och lakritstrollet

Igår åkte jag och hundarna till Furuögrund för att hjälpa till lite med förberedelserna inför Mattes 40-årsfest. Först dukade vi i lokalen och sedan bakade vi rosenbröd i stort sett hela kvällen. Men vi hann också med att äta och dricka någon öl. Senare på kvällen kom uppsalaborna och då blev det fika och lite mera öl och grogg, vilket gjorde att vi inte kom i säng förrän halv tre.

Hundarna fick sova i canvasburen som jag hade tagit med mig, eller rättare sagt fick Chansa sova i buren medan Lyle låg på golvet med mig. Och tro mig, vi har faktiskt i princip sovit på golvet eftersom jag fick ligga på pojkarnas lekmadrass + ett liggunderlag. Detta på grund av att "Hotell Furuögrund" var fullbelagt. Men sov gjorde jag i alla fall, åtminstone fram till åttatiden på morgonen då Chansa ville gå ut. Fast vi gick faktiskt och la oss igen direkt och sov ett par timmar till. Lite oroväckande var det dock att vakna upp bakis innan själva 40-årsfesten ens varit...

Vädret var strålande, så efter att ha bakat ännu ett par omgångar rosenbröd tog jag och hundarna en promenad längs skoterspåret. Kameran hängde förstås med:

Lillasyster jagar storebror

Chansas hobby på promenader- att bita i kvistar som sticker upp ur snön.

Till min stora förvåning började Lyle och Chansa kampa med kongen (alltså inte förvånad att de kampade, utan att Lyle inte "tandgripligt" förklarade att kongen var hans- liknande incidenter med Aija har alltid lett till mindre slagsmål).

Den är min!

Nej, den är min!

Chansa ute i djupsnön.

Chansa spanar.

Det är inte lätt att få båda stilla på en bild eftersom Chansas tålamod att vara stilla är mycket begränsat, men här fick jag ett relativt bra resultat.

Vackra Lyle.

Vackra Chansa

Efter promenaden blev det mera festförberedelser i form av att skala ca 9 kg potatis och sedan var det i stort sett dags att duscha och göra sig i ordning. Hundarna var så trötta efter promenaden att de sov gott tillsammans i buren. När vi åkte iväg till festen fick de vara i bastuutrymmet, som jag spärrade av med buren och kompostgaller. Det var där Chansa kunde ställa till med minst skada ifall hon skulle få för sig att börja tugga på inredning och annat. Barnen skulle ju åka hem från festen tidigare så jag hade bett de äldre barnen att titta till och gå ut med hundarna medan jag var borta. Det hade också gått väldigt bra. Båda hundarna sov när jag kom hem och Chansa hade varken kissat inne eller tuggat på något.

Festen var väldigt lyckad och rolig. Man vet att man har varit på en lyckad fest när man har fått höra repliken: "Akta, du sitter i bålskålen!"

Maten var god och födelsedagsbarnet blev både överraskad och glad för sin present. Musiken var det dock lite si och så med och det var inte alltid man fick dansa till en hel låt utan att den bröts och det kom en ny. Mycket berodde det nog på överflödet av DJ:s, men kanske också lite på tekniska problem. Men dansade gjorde vi i alla fall. De som hyrde ut lokalen bor ovanpå, så för att ha något att göra handdiskade de all vår disk (d v s disk från 47 vuxna och ett tiotal barn). Det kallar jag service!

Inga kommentarer: