söndag, oktober 26, 2014

Sökträning

I fredags cyklade jag och Chansa till veterinären för att vaccinera henne. Chansa uppförde sig helt perfekt i väntrummet. När jag skulle ta en kölapp stod en ung rottweilerblandis med sin husse vid disken, så jag platsade Chansa medan jag hämtade kölappen och trots att blandisen både skällde och gjorde lekinviter mot henne så låg hon kvar. Medan vi väntade passade jag på att väga henne och hon väger exakt lika mycket som hon gjorde sist vi var dit, 24,5 kg. Själva vaccinationen gick förstås helt problemfritt.

Efteråt gick vi till Björkis och köpte ett Back On Track-täcke. Jag köpte ett täcke till Chansa när hon var ca ett år, men det är lite för litet och jag har länge funderat på att köra ett BoT så nu gjorde vi slag i saken. Jag köpte också en kampleksak i skinn och en ny klicker, för jag hittar inte en enda av mina (fast nu när jag köpt en ny lär de börja dyka upp).

Igår var det lydnadstävling på klubben och jag skulle döma alla klasser. På förmiddagen körde vi elit och trean och på eliten bakdömde Frida med mig. På lunchen hann jag gå ut och träna lite med Chansa, som dock var lite för understimulerad för att riktigt kunna koncentrera sig. På ettan och tvåan bakdömde Linnea med mig och efteråt satt vi och diskuterade lite så jag hann inte träna som jag hade planerat. Chansa verkade dock ändå ganska nöjd och sov gott resten av kvällen.

Idag var det sökträning, så jag och Chansa cyklade upp på klubben för att hinna träna lite lydnad innan söket. Mest tränade vi på hoppet eftersom jag antagligen inte kommer att hinna upp på klubben och träna innan vi ska tävla. Alla andra moment kan jag träna hemma, men utan hinder är det svårt att träna på det. Fast det är ett moment som hon kan bra och tycker är kul, så det borde inte vara några problem.

Chansa gillar att hoppa. 

På söket fokuserade vi på att markera med fast rulle och Chansa var riktigt duktig. Första figgen fick peta lite på den fasta rullen, men annars funkade det klockrent. Dessutom var hon duktig också på att sitta kvar och vänta på att figgarna skulle komma fram innan hon fick gå dit och få belöning. Hon behöver dock mer träning på det och på att gå vid sidan tillbaka till stigen, men jag har hopp om att kunna tävla lägre sök till våren/sommaren.

Efter söket tränade jag lite mera lydnad och Chansa var mycket duktig. Hon hade fullt fokus på mig trots att Josefine och Dex och Andrea och Gnista tränade i närheten. Till och med när Gnista fick springa mellan slalompinnarna precis framför oss så tittade hon hela tiden på mig. Vi körde också platsliggning med störning av Dex. Först fick Josefine leka med Dex bredvid och framför henne och eftersom hon inte ens tittade på dem så gjorde vi det hela lite svårare genom att sätta Dex bakom henne och kalla in honom så att han sprang förbi henne. Inte heller det var några problem- hon tittade hela tiden på mig och det ryckte inte ens i henne. Hon fick sedan också ligga plats medan jag gjorde en hantering med Dex och jag var faktiskt väldig imponerad att hon kunde ligga kvar fast jag gick iväg med Dex och "umgicks" med honom.

Vi gick också lite fritt följ runt Josefine och Dex och hon tittade inte bort från mig en enda gång trots att vi passerade väldigt nära. Sedan tränade vi också tandvisning och det gick inte fullt lika bra. Hon är duktig på att sitta kvar när någon kommer fram till oss, men när de ska ta på nosen reser hon sig upp och går emot dem. Så vi tränade först bara på att Josefin kom fram och så belönade jag, sedan att hon kom fram och la handen på nosen och så belönade jag o s v ända tills hon faktiskt kunde göra en riktig tandvisning.

Inga kommentarer: