lördag, oktober 04, 2014

Uppflytt!

Idag har jag och Chansa tävlat appellen och blivit uppflyttade till lägre! Dagen började dock inte speciellt bra. Jag hade tänkt vara på klubben tidigt, men jag försov mig och fick stressa lite. Jag var dock ändå på klubben i god tid. Vi åkte först ut och spårade i Medle. Jag hade startnummer ett och det oroade mig lite eftersom Chansa behöver god tid på sig för rastning m m så att hon lugnar sig lite. Dock hade vi fem minuter på oss, så jag släppte henne och lät henne springa lite och när jag tog på selen kändes hon ganska fokuserad.

 Påklädning inför spåret.
Foto: Moa Holmberg

Hon tog upp spåret på en gång och spårade bättre än hon någonsin gjort. Hon var noggrann, tog vinklarna utan att snurra och plockade alla pinnar. Jag var supernöjd och domarna belönade oss med 10-10 :-) Peder sa till och med att det var det snyggaste spårande han sett på länge och det står också "Mycket snyggt spårarbete" i protokollet. 

 Tar upp spåret bra.
Foto: Moa Holmberg.


Spårar bra.
Foto: Moa Holmberg

Jag stannade kvar i skogen och tittade på när Anna och Udo spårade (de fick också 10-10) åkte vi tillbaka till klubben. Jag hann köra en budföring med Linn som mottagare innan domarna var tillbaka från skogen och det var dags att köra budföring. Chansa gjorde en väldigt fin budföring och vi fick 10:or av både Peder och Håkan. Efter budföringen var det dags för platsliggning. Det har ju varit lite av ett problem för oss, men det har ju gått bättre och bättre, speciellt efter Tåmelägret, och det gjorde det nu också. Jag kände mig inte det minsta orolig och hon låg lugnt hela tiden, så vi fick 10-10 på platsen också.

Efter lunch var det dags för lydnad och vi hade ju nummer ett så vi var först ut. Jag gillar att göra lydnaden först efter jag helst inte vill stå och titta på de andra innan jag själv tävlat, men om jag är först så kan jag sen titta på de andra också. Chansas lydnad var lite blandad. Linförigheten var bitvis jättefin och bitvis bedrövlig. Det som dock var lite roligt var att när vi gick rakt mot ena domaren och domarsekreteraren så gick hon bättre och bättre ju närmare vi kom. Det verkar som att all störningsträning har gjort att hon skärper till sig och tänker att "mig kan du inte lura till att titta bort" :-) Vi fick 5-6 på det.

Framförgåendet var rätt fint till att börja med, men när jag gick fram till henne och vände tacklade hon mig och lyckades få lite godis att ramla ut. Hon åt upp det och fortsatte sedan att göra ett rätt snyggt framförgående. På det fick vi 5-0. På läggande under gång fick vi 7,5-8 för det var lite segt och jag hjälpte henne lite med kroppen. På inkallningen fick vi 10-9,5 och på apporteringen 7,5-9. Hon hade bra tempo både ut och in och ett mycket bra gripande, men hon tuggade lite grann när hon kom in till sidan och sedan vägrade hon släppa apporten, så jag fick säga "loss" ett par gånger innan hon till slut släppte.

Hoppet nollade vi tyvärr. Hon blev helt enkelt för överladdad eftersom hon fick sitta rätt länge framför då Mari kommenderade fel och jag fick tala om för henne hur hon skulle kommendera. Chansa hoppade, men slog i och när jag sa "sitt" så hoppade hon tillbaka istället och när hon landade så började hon också skälla. Det kändes lite synd eftersom det är ett moment som vi borde ha fått poäng på.

Eftersom det skulle vara gemensam prisutdelning med elitspårhundarna fick vi sedan vänta, men jag och Chansa hjälpte i alla fall till att valla uppletanderutan och så åt vi lunch. Det blev en lång väntan innan prisutdelningen, men eftersom jag fick uppflytt och en tredjeplacering så var det värt det :-)

Jag och Chansa med sin pokal. 
Foto: Susanne Ericsson

Nu är vi hemma igen och ska slappa i soffan med lite godis (jag) och bitar av grisöra (Chansa) och se TV-serier som senaste Grey's Anatomy och Bones (jag) och sova (Chansa) tills det är dags att lägga sig. Det blir ju en tidig morgon i morgon också eftersom jag ska vara tävlingsledare på söket. 

1 kommentar:

Anonym sa...

Grattis igen, speciellt roligt att platsliggningen satt som en smäck tycker jag och berömmet för spårarbetet satt väl inte fel heller kan jag tänka! :D