söndag, augusti 06, 2006

Bita- den lydiga lilla hunden

Eftersom det var så varmt idag väntade jag med att gå en långpromenad tills ikväll. Jag hade tänkt att gå strandpromenaden ända bort till dammen och sedan gå tillbaka på andra sidan älven. Men det var alldeles för varmt trots att jag väntade till kvällen. I alla fall för Myrrha; Bita hade nog orkat även om hon också blir påverkad av värmen. Därför gick vi inte hela vägen, men trots det var vi ute i lite mer än två timmar.

Tyvärr var jag inte den enda som hade kommit på att man kan gå promenader på kvällen, så det var många andra hundägare som var ute med sina hundar. Dessutom var det en massa joggare och cyklister också. Men det funkade jättebra med Bita. Hon börjar vara riktigt vardagslydig nu och jag hade henne lös i stort sett hela promenaden. Joggarna brydde hon sig inte alls om och det gick jättebra att hindra henne från att springa efter cyklister. Vi träffade på en igelkott och hon skällde inte ens på den (vi har sett två igelkottar tidigare och då skällde hon som en galning). Hon var till och med lös vid två hundmöten!!!

Visserligen tror jag att Jonas teori om att det var för varmt för att hon skulle orka dra efter joggare och cyklister stämmer. Men jag tycker i alla fall att det är jättebra, för jag får ju många chanser att berömma och belöna att hon låter bli. Häromdagen kom hon till och med och satte sig framför mig när hon såg en cyklist (som jag inte hade sett), så jag tror nog att hon börjar fatta.

På vägen hem började Bita morra mot en dörr med glasrutor. Hon har tidigare morrat mot sin egen spegelbild och när jag såg spegelbilden av två hundar i dörren trodde jag att det var det hon gjorde nu också. Fast det var nåt med spegelbilden som inte stämde. Den ena speglbilden var en liten schäfer med rest ragg, men den andra motsvarade inte en aussie; det var i själva verket en whippet. Det tog mig några sekunder att fatta att det var en helt annan schäfer innanför dörren och dessutom en schäfer som var nästan lika liten som Bita.

Inga kommentarer: