lördag, augusti 12, 2006

En jobbig dag för hundarna

...blev det igår. På förmiddagen åkte vi upp till stugan för att tvätta bilen. Vi skulle nämligen åka till Lappvattnet och grilla på kvällen och det går ju inte för sig att vår Audi är skitigare än Eriks BMW... Jag tog en promenad med hundarna till smultronstället och plockade lite smultron. Nu fanns det ännu mera smultron där. Jag fick dock slåss om dem med hundarna, som glufsade i sig bär så fort de hann. Och dumma är de ju inte heller; de har lärt sig att titta efter mina händer, för i den riktningen finns det bär.

Hundarna blev ordentligt trötta av att vara i stugan, men de hann bara sova en liten stund medan vi duschade. Sedan var det dags att åka vidare till Lappvattnet. När vi kom dit sysselsatte de sig mestadels med att springa omkring på gården och leta efter äckliga saker att äta. Ove brukar slänga rester av djur som han skjuter bakom ladugården. Vidrigt enligt mig, men mums enligt hundarna.

Bita lyckades dessutom skaffa sig färskt kött. Jag såg det inte själv, men tydligen så stampade hon ordentligt i marken med framtassarna två gånger och sedan tog hon något i munnen. Hon åt upp sitt byte med en gång. Jonas hade ingen lust att ta reda på vad det var exakt, men antagligen var det en mus eller nåt liknande.

När Hugo fick höra att Bita heter just Bita rynkade han pannan och funderade en stund och sen sa han som när man tuggar? Han tyckte att det var ett konstigt namn. Både Hugo och Isabelle är fyra år gamla, men Hugo förklarade för mig att tidigare så var han bara tre år fast Isabelle var fyra år. Och så tillade han att snart så fyller jag nog om henne. Isabelle tyckte om att klappa på Bita, men Hugo gillar lite mera action, så han kastade boll till Myrrha med bollkastaren.

När vi hade ätit åkte Jonas hem med hundarna. Jag åkte med mamma, syrran och Hugo samt brorsan, Lina och Isabelle till Burträsk för att gå på en show med Idolkollot. Det är ett kollo för sång och dans och Adam har varit där hela veckan. I början av veckan tilldelas de en låt som de sedan jobbar med hela veckan och som avslutning framför de sin låt tillsammans med en riktig orkester. Dessutom var det mer kända artister med också, men dem hann jag inte se.

Adam var jätteduktig, faktiskt bäst av de jag hörde. Fast jag hörde i och för sig inte så många. Hugo och Isabelle tröttnade på att sitta still och lyssna så när Erik, Lina och Fia åkte hem med dem var jag tvungen att åka med också för att kunna ta mig hem.


På kvällen var hundarna jättetrötta. Även i morse var de ovanligt trötta. Bita brukar väcka mig en stund innan väckarklockan ringer (även de dagar jag inte har ställt någon väckare) , men idag kom hon inte ens när väckaren ringde. Hon vaknade inte förrän jag stigit upp och inte ens då klev hon upp för att hälsa. Jag har jobbat idag och när jag kom hem strax före två var de fortfarande jättetrötta. De har sovit hela eftermiddagen. I kväll har vi gått strandpromenaden och varit ute i nästan två timmar, så nu är de trötta och sover igen.

Inga kommentarer: