tisdag, augusti 22, 2006

Nya korningen

I helgen har jag gått en kompletteringskurs för testledare inför den nya korningen. Eftersom det var agilityläger samt Skogens Dag på klubben fick vi hålla till på räddningstjänsten istället. Det blev alltså en ganska ordentlig promenad för mig och hundarna för att ta oss dit. På lördagen fick de sitta i Lenas bil, men på söndagen kunde hon inte vara där så då fick de vara instängda i ett omklädningsrum (trots att jag tror att det egentligen är hundförbud i lokalen). De (eller ska jag kanske skriva Bita?) skötte sig i alla fall ganska bra. Inget sönderbitet, bara en jäkla massa hundhår att sopa upp efter avslutad kurs.

Under helgen hann vi med att titta på en film och prata lite om den nya korningen. Jag tycker att det mesta verkar ha förändrats till det bättre. Det är bra att spökena har tagits bort och det nya skramlet är bättre än det gamla. Jag är också väldigt förtjust i uthållighetstestet, när en trasa försvinner in i ett rör och sedan kollar man hur länge och hur hunden jobbar för att försöka få fram den. Trumgubben kallas numera social gubbe och man får agera mycket mera fritt än tidigare, vilket jag tyckte var jättekul. Eftersom jag alltid har tyckt att det är korkat att blanda in hot i det här momentet så tycker jag förstås också att det är bra att det inte ska vara något hot inblandat.

Men den absolut roligaste förändringen för mig som testledare är leken i början. Man får leka mycket mer med hunden och det är verkligen jättekul, även om det också är rätt jobbigt. I alla fall om man som jag får äran att leka med Oden. Det var inte bara svettigt; nu har jag också ont i varenda muskel i kroppen!

På söndagen kom en del hundar som vi fick öva oss på och det var kul. Speciellt som jag fick se ett par släktingar till Bita. Dels var det halvmorbror Gorax (som jag i och för sig träffat en del tidigare) och hennes halvbror Jocke. Jockes husse är dessutom ägare till Bitas pappa och har också en halvsyster till Bita (som inte heller var särskilt stor).

Hundarna var ganska trötta efter helgen, även om de inte gjort särskilt mycket. Därför hade vi lite av en vilodag igår. På kvällen hade vi dock möte i PR/Infokommittén, så vi promenerade till och från klubben. Ewelyn hade Jenna med sig och Bita var till en början jätterädd för henne, men när vi suttit i samma rum en stund slutade hon bry sig om henne. Jag hade egentligen också tänkt träna lite grann, men mötet drog ut på tiden så jag struntade i träningen och gick hem och tittade på TV istället.

Inga kommentarer: