söndag, september 03, 2006

Dags att uppdatera lite

Nu har jag varit slö på att uppdatera igen. Men det beror inte på att dagarna har varit innehållslösa. Inte mina i alla fall, men hundarnas kanske har varit något tråkiga. På onsdagen hade jag lång dag i skolan; jag åkte vid åtta och kom hem halv sex. Jonas var hemma på lunchen och gick då också ut med hundarna, men annars var de ensamma hela dagen. Det kompenserade jag dock genom att fara på onsdagsträningen på klubben.

Själva träningen gick dock inte särskilt bra. Vi fick skjuts dit och därför hade hundarna (läs Bita) inte fått springa av sig innan vi gick ut och tränade. Hon låg som på nålar på platsliggningen och hade lite svårt med koncentrationen i övrigt. Myrrha var också lite okoncentrerad. När alla åkt hem gick jag och Pernilla ut och släppte Myrrha, Bita och Lotus. Myrrha strosade som vanligt omkring för sig själv och Bita var först jätterädd för Lotus. Men det kom hon över och de hade jättekul när de sprang runt, runt på planen. Bita är fruktansvärt snabb; ibland kan man misstänka att det är lite greyhound inblandat i henne. Eller, med tanke på storleken, kanske snarare whippet.

På torsdagen var jag också i skolan, men jag hade en kortare dag och hundarna var bara ensamma i 6 timmar. När jag kom hem gick jag ut och lät dem busa med varandra i en halvtimme eller så. På kvällen tog jag Bita med mig på spårläggarkurs med David. Hon fick följa med och springa i skogen och sedan släppte David ut Isto. Som vanligt blev Bita först rädd, men sedan lekte hon lite med honom. När jag kom hem var hon ganska ordentligt trött.

På fredagen var jag ledig, men jag kände mig väldigt lat. Jag kände mig mer sugen på att plugga engelsk grammatik än att gå en långpromenad med hundarna (ja, det är möjligt att det är något fel på mig!), så det fick bli lite av en vilodag för dem. I och för sig var jag ute flera gånger och lät dem busa med varann, så lite motion fick de i alla fall.

Igår lördag jobbade jag fram till halv två. När jag slutade gick jag hem och hämtade hundarna och så tog vi en promenad upp på klubben. Det var MH idag och jag ville gärna gå med som publik på ett par hundar. Det är ju inte så ofta man har möjlighet att göra det så det kändes ganska skönt. När jag kom dit blev jag ännu gladare att jag inte behövde vara funktionär av något slag...

Jag stannade kvar på klubben tills det var dags att gå hem till Jonas pappa för att äta middag. Även hundarna fick smaka av den goda middagen; kotlettrad med hasselbackspotatis, rödvinssås (ja, hundarna fick också lite) och varma grönsaker. När vi kom hem var Bita jättetrött. Det var tydligen jobbigt för henne att hälsa på någon. När jag tänkte efter lite grann så har vi faktiskt inte egentligen hälsat på någon under tiden Bita har varit här. Att åka till stugan eller Lappvattnet har inte riktigt varit samma sak, eftersom vi då mest varit utomhus.

Idag har jag också jobbat. Efter jobbet gick jag ut med hundarna på en promenad. Myrrha var inte riktigt frisk (dålig i magen, antagligen p g a matresterna igår) så det blev inte någon särskilt lång promenad. Bita har varit väldigt snäll mot Myrrha hela eftermiddagen och har legat tätt intill henne och slickat henne på nosen då och då. Riktigt gulligt att se.

Hundarna har ju varit ensamma en hel del under veckan och eftersom jag inte längre har någon bur så har det varit ganska nervöst. Men det har verkligen gått över förväntan. Ingenting värdefullt har blivit söndertuggat. Ett reklamblad och en rulle med plastpåsar har gått åt och hon har tuggat lite på jackan som jag ger henne att ligga på när jag går, men det tycker jag inte är så mycket att bry sig om. Hon verkar i alla fall inte stressad och uppjagad när jag kommer hem. Inte ens de gånger Jonas varit hem på lunchen blir hon stressad, vilket Myrrha kunde bli när hon var ung. Oftast verkar de som att de sovit båda två medan jag har varit borta.

Inga kommentarer: