lördag, januari 19, 2008

Tillbaka till skolan

Igår började skolan igen. Eftersom jag varit ledig ända sedan 13 december kändes det lite tungt att stiga upp före klockan sex och ta bussen till Umeå. I och för sig har jag jobbat lite under jullovet, men då börjar jag ju antingen 9.00 eller 16.oo, så jag har ju inte behövt stiga upp särskilt tidigt.

Jag skrev att skolan började, men egentligen så var det ett slags avslut. Det var sista dagen på höstterminen och vi redovisade projekten som vi gjorde i England, så mest handlade det om att sitta och lyssna, utöver de 20 minuter som jag, Anette och Rosa redovisade. Men det var inte bara sista dagen på terminen, utan också sista lektionen i engelska. Det känns alltid lika tråkigt när klassen som man gått i kommer att splittras, men det känns lite extra jobbigt den här gången eftersom det känns som att det var alldeles nyss som vi bodde tillsammans i Horsforth. Jag tror att jag lärt känna folk bättre än vad jag brukar (när man pendlar så hinner man inte vara så social med klasskompisarna).

Men på måndag är det en ny start och dessutom är det början på min allra sista termin, så till sommaren är jag färdig lärare. Jippie! Det känns väldigt bra att snart vara färdig, även om jag faktiskt trivs väldigt bra med att plugga.

Ikväll ska jag jobba, men Myrrha ska få vara hemma med husse. Vi har precis kommit in efter en långpromenad, men det var inget mysigt promenadväder. Det faller massor med blötsnö och på marken ligger det bara slask. Myrrha bryr sig förstås inte, men jag tycker inte att det är så kul att vara ute och bli genomblöt efter bara en liten stund. Det är såna här gånger som man undrar vad som egentligen är så himla bra med att ha hund (fast det hindrar mig förstås inte från att ändå vilja ha en till hund).

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej!

Hoppas allt är bra, och vad lyxigt att snart vara klar med utbildningen. Du nu söker Skeakommun en lärare i eng på gymn. SÖK!!!!
Tjänsterna växer ju inte på träd direkt så sööööööööööööööök.
Anette har ju börjat jobba heltid på läkemedelsföretaget, låter ju bra. Själv tar jag det som det kommer.
Vi höres

Linda