lördag, januari 24, 2009

Promenad vid havet

Idag åkte jag, Jonas och Lyle ut till havet i Stackgrönnan. Lyle tyckte att det var skitkul med en promenad, särskilt eftersom Jonas hade en disc med sig och kastade åt honom. Det var en hel del folk ute på isen, så vi promenerade bara ca en timme, men Lyle sprang ju en hel del så han var ändå ganska trött efteråt. Och törstig; han tuggade i sig en hel del snö på vägen tillbaka till bilen.
Jag tog den!

Kasta, kasta, kasta!

Jag tar den, jag tar den...inte.

Full fart!

Men kasta någon gång då!

Dagens promenad var nog det roligaste Lyle varit med om i veckan. Vi har mest gått flera korta promenader på dagarna istället för långpromenader (förutom skogspromenaden i tisdags). Ofta har vi gått på ställen där han har varit tvungen att gå i koppel. Numera går det dock ganska bra att gå i koppel. Han drar nästan bara just när vi kommit ut. Jag har också lärt honom att han får godis om han går vid sidan och tittar på mig och det har nästan blivit lite jobbigt, eftersom han kommer och tigger godis mest hela tiden. Men det är klart bättre än att han drar som han gjorde från början i alla fall :-)

Men vi har tränat en hel del. I onsdags var det ju inomhusträning och eftersom det var ledigt i stora lokalen passade vi på att använda den istället för den lilla. Det blev därför mera plats, så jag passade på att träna rutan lite grann. Rutan körde vi också lite i går kväll och han verkar ha fattat vad det går ut på. Jag använder fortfarande en target, men det börjar nog bli dags att testa om jag kan ta bort den nu. Jag körde också sittande i grupp en minut och det gick jättebra. Han satt och tittade på mig hela tiden, trots att han satt bredvid Nemi som han inte alls gillar. Det är inte illa att klara ett moment i lydnadsklass III helt perfekt, trots att vi inte ens har tävlat lydnadsklass I!

I torsdags och igår tränade vi på postens parkering och det gick också bra. Lite störd blev han dock igår av att bilar kom och försvann på parkeringen och så kom ett helt gäng med mer eller mindre fulla ungdomar, som han bara var tvungen att hälsa på. De tyckte att han var hur rolig som helst, eftersom han kom med isklumpar som han ville att de skulle kasta. Men han hade inga problem att återgå till träningen när de hade gått.

Inga kommentarer: