onsdag, oktober 21, 2009

Sista onsdagsträningen

Nu har jag varit lat med att skriva i bloggen igen, men här kommer en liten uppdatering om vad vi har gjort de senaste dagarna. I söndags var jag figurant för 1 hund på schäferhundsklubben. Den A-figge de hade skulle själv göra MH och efter en del tjat gick jag med på att figga för den hunden, även om jag inte var speciellt sugen att offra min sällsynta ledighet (jag är bara helt ledig var sjätte helg).

Men efter att ha varit där åkte jag och Lena upp på klubben och tränade lite lydnad. För min del blev det mest att nöta vidare på tvåans moment eftersom vi ska tävla snart igen. Sedan följde jag med Lena på sökträning. Lyle fick förstås inte vara med och träna, men han fick i alla fall vara med och valla rutan. Jag figgade lite och när jag låg mellan två rotvältor, på kall och blöt mark och med en pinne som stack rakt in i ryggen kände jag att jag verkligen har saknat sökträningen. Jag vill också ha en brukshund!

På kvällen gick jag en promenad med Jenny och Mio. Fast jag hade varit igång i stort sett hela dagen var det riktigt skönt att gå en promenad. Lyle har ju inte fått röra på sig så värst mycket under dagen så det var bra att han fick röra lite på sig och leka lite med Mio.

I måndags blev det både cykeltur och skogspromenad mitt på dagen. Jag och Lyle tog cykeln till skogen och sedan utforskade vi en skogsväg som vi aldrig gått tidigare innan vi cyklade hem igen. Vi var ute i nästan två timmar, så Lyle var ganska nöjd när jag lämnade honom för att gå till jobbet. I tisdags var Aija här på förmiddagen, men jag var så trött att jag inte iddes gå någon promenad med dem. Det fick bli en vilodag i soffan istället.

Idag har Aija också varit här på eftermiddagen och vi gick en kort promenad runt Anderstorp. Eftersom det är onsdag och därmed onsdagsträning ville jag inte trötta ut hundarna med långpromenad i skogen. Eller så var det mig själv jag inte ville trötta ut...

Jag och Lena åkte upp på klubben lite tidigare för att träna lite innan det blev så mycket folk. Jag fortsatte att nöta lite på tvåans moment och det mesta går riktigt bra. Vårt problemmoment är inkallning med ställande, men det blir i alla fall bättre när jag varvar med att belöningen kommer från mig och externbelöning. Eftersom det var sista onsdagsträningen för i år hade vi en sorts bingotävling och hundbowling.

Hundbowling går ut på att man ställer upp 10 PET-flaskor och sedan får man lämna hunden, gå bakom flaskorna och sedan försöka få hunden att slå ner så många flaskor som möjligt på vägen till matte/husse. Det låter enkelt, men de flesta hundar är riktigt duktiga på att undvika att slå ner flaskorna. Lyle slog ner 7 flaskor, vilket var fler än någon annan. Men eftersom jag är med i onsdagsgruppen räknades inte vårt resultat. Vinnaren slog ner 6 flaskor, tvåan 4 och på tredjeplats kom tre hundar som slog ner 2.

Inga kommentarer: