fredag, oktober 02, 2009

Världens bästa lakritstroll!

Lyle och jag har ganska nyss kommit hem från klubbens kvällstävling i lydnad där vi har tävlat lydnadsklass II och fått ett förstapris på 167,5 poäng. Jag är jättenöjd över mitt lilla lakritstroll som på det stora hela skötte sig riktigt bra. Dock är jag inte helt nöjd med poängen på grund av ett par onödiga missar. Så här såg poängen ut:

Platsliggning: 8,5 (dk ner, nosar)
Fritt följ: 8,5 (position, plogar ngt vid vänster sv.)
Läggande: 10
Inkallning med ställande: 7,5 (tar många steg)
Sändande med ställande: 5 (många kommandon)
Apportering: 9,5 (mkt bra tempo, ngt snett avslut)
Fritt hopp: 10
Fjärrdirigering: 10 (bra tempo)
Helhetsintryck: 9 ("hör" dåligt ibland)

Det var väldigt roligt att få positiva kommentarer på kritiklappen; det uppskattar jag. Den komiska kommentaren på helhetsintrycket beror på att Lyle mellan två moment fick för sig att börja nosa på marken och lyssnade inte riktigt på mig + att han hellre ville vara med Martha när hon gick iväg med apportbocken.

De poäng jag inte är helt nöjd med är platsliggningen, där han la sig fint men sedan satte sig upp innan jag hunnit lämna honom. Jag fick därför säga "plats" en gång till, men sedan låg han hela tiden. Det kändes som en väldigt onödig miss, som dock säkert beror på att jag tränat på uppsättanden i veckan.

Det är väl inte heller svårt att räkna ut att jag inte är nöjd med poängen på rutan. Det är ju ett av hans favoritmoment och han kan det ju. Igår kväll, efter att jag kommit hem från klubben där jag hållit tävlingskursen, blev jag lite nojig över att han inte skulle se rutan när det var mörkt så vi gick ut på fotbollsplanen (där det verkligen var mörkt!) och tränade rutan. Jag såg knappt konerna själv, men Lyle hittade till mitten av rutan fyra gånger i rad ändå. Jag kände mig därför ganska säker på att han skulle klara rutan på tävlingen.

Han hade heller inga problem att se rutan och han började också springa ut, men så vek han plötsligt av och sprang till diket och verkade leta efter något. I onsdags hittade han en stor pinne på planen och den tog jag ifrån honom och slängde i diket och jag är rätt övertygad om att det var den han letade efter. Han har nämligen ett extremt bra minne och kan komma ihåg var han har lagt pinnar i flera dagar, ibland t o m en hel vecka. Efter ett par kommandon gick han i alla fall in i rutan, men det känns ju lite som en besvikelse när jag vet att han kan det så bra.

Men det var förstås ändå kul att få ett förstapris och jag är så stolt över världens bästa lakritstroll! Vi kom tvåa i lydnadsklass II, efter Ulrika och Dexter som fick 175 poäng (tror jag). Grattis till er! Och grattis också till Anna och Indra samt Anna-Caritha som fick förstapris i lydnadsklass I.

Idag har jag haft Aija hela dagen och det har gått riktigt bra. Vi har bara gått ett par kortare promenader eftersom jag inte ville trötta ut Lyle helt inför tävligen. Lyle brukar ju inte vara så glad när jag har Aija, men idag har de till och med lekt med varandra.
Jagar varandra och Lyle söker skydd i sin bur

Ligger på golvet och tuggar lite på varandra

Kramas lite i soffan

Men nu ska jag och världens bästa lakritstroll gå och lägga oss, för i morgon väntar en heldag på klubben, då jag och Martha ska vara ansvariga för appellspår- och sök.

Inga kommentarer: