lördag, oktober 31, 2009

Besvikelse

Idag har jag och Lyle varit i Piteå och tävlat och det gick inte så bra som jag hade hoppats på. Redan när jag tog ut honom ur bilen hörde jag att det sköts väldigt mycket och Lyle är ju skottberörd, så han blev genast lite låg. När det sedan var dags för platsliggning tyckte Lyle att det blev lite för mycket att jag lämnade honom på en främmande plats med främmande hundar samtidigt som det smällde, så han kom efter mig redan innan jag hade hunnit gömma mig.

Eftersom chansen till ett förstapris redan var borta kände jag mig inte så peppad på att köra vidare, så jag tror inte att jag var någon bra förare för Lyle när vi körde vårt program. Det fortsatte att smälla en hel del, bl a smällde det till precis när jag tog första steget på fria följet, vilket gjorde att han tappade kontakten på en gång.
Betyg: 8,5 start, pos.

Även på läggande under gång smällde det precis när jag tog första steget så även där tappade jag honom lite från början.
Betyg: 8,5 start

På inkallning med ställande bestämde jag mig för att improvisera lite och sa till domaren att jag hade handtecken. Det har jag egentligen inte (men jag vet att han stannar även på handtecken) för att se om det skulle funka bättre än det muntliga kommandot, som i ärlighetens namn inte funkar speciellt bra. Och det gick ju alldeles utmärkt med handtecken. Dock tycker jag att domarens kommentar är lite förbryllande för jag tycker inte att det är något fel på tempot efter inkallningen (om han inte menar att ingången var lite seg, för det var den på grund av att det smällde just då och Lyle kom av sig lite grann).
Betyg: 9 sista inkallning tempo

På rutan strulade jag verkligen till det genom att ställa honom utanför rutan, men han gick i alla fall att dirigera in i rutan.
Betyg: 7 många kommandon

Apportering är han vanligtvis väldigt bra på och han tyckte att det var så kul att få appotera att han inte grep riktigt ordentligt, vilket resulterade i att han tappade apporten.
Betyg: 8 strul med föremålet

Ja, hoppet finns det inte mycket att säga om.
Betyg: 10
På fjärren var han lite störd av smällandet och var inte riktigt med. Men jag förstår inte riktigt domarens kommentar, för något dk på första läggandet hade vi inte.
Betyg: 6 Dk första läggande, flertal kommandon o missar första sättande

På helhetsintrycket fick vi betyg 7 med kommentaren "Kommunikationsproblem mellan moment" och det var så det kändes. Han är ju inte så skotträdd att han blir "ur funktion", för han gör ju alla moment, men han var verkligen okoncentrerad och ville mest titta sig omkring för att se varifrån det sköts.

Jag var helt övertygad om att vi skulle komma sist, men det gjorde vi inte. Vi skrapade ihop 128 poäng och fick en niondeplacering av fjorton. Men för en del andra gick det bättre. I lydnadsklass I fick Ulla-Britt och Vilja sitt LPI med 175 poäng, Anna-Caritha och Ayla fick också LPI och Ulrika och Dexter fick sitt LPII. Susanne var också väldigt nöjd med sina 144 poäng efter sitt livs första officiella lydnadstävling. Och i brukset gick det väldigt bra för Jenny och Wix, som nu är uppflyttade till högre klass! Grattis till er!

1 kommentar:

Lena sa...

Måste säga att jag inte förstår kommentaren om tempo på andra halvan av inkallningen, jag ser ingen skillnad mot första faktiskt