onsdag, september 30, 2009

Fullt upp

Ecco och Lyle

Idag har jag haft fullt upp hela dagen. I morse kom mamma hit och lämnade Ecco, som jag skulle passa under dagen. När Ecco kom blev det lite morrande och gruffande, men det slutade de med ganska snart. På förmiddagen gick jag en långpromenadpå drygt en och en halv timme i skogen med Lyle och Ecco (och jag behövde inte undra om de hade tömt blåsan ordentligt!)

Lilla Ecco

Ecco poserar

Lyle poserar

Världens vackraste vovve

Otrimmad och skäggig vovve

Ecco var inte så bra på inkallning, men här kommer de båda i full fart (vad gör man inte för en liten korvbit?)

Ecco gillade Biabädden och Lyles kungliga kudde.

Och Lyle gillade buren som han fick idag.

På eftermiddagen hade jag planerat att städa lite grann. Men så ringde syrran och behövde barnvakt till Frasse en stund och han fick förstås komma hit. Lite städning blev det i och för sig ändå. Varför inte utnyttja barnarbetare när man har möjligheten? Frasse fick hjälpa mig att diska (vilken treåring tackar nej till att plaska i vatten?) och sedan fick han också dammsuga (vilket han tycker är jättekul). Och billig arbetskraft var det också; det kostade bara lite glass och chokladsås!

När både Frasse och Ecco blivit hämtade åkte jag och Martha ut i skogen för att märka ut appellspåren och appellsökrutan inför helgens tävlingar. Lyle fick hänga med och springa lite i skogen.
Märker appellspår

När vi var färdiga åkte vi direkt till klubben för kvällens onsdagsträning. Det var vi i PR/Info som hade köket så det blev inte så mycket träning för mig och Lyle. Men jag la i alla fall platsliggning och tränade lite fritt följ, hopp och fjärrdirigering. Rutan körde jag också ett par gånger, eftersom jag och Martha försökte komma på hur hon bäst kan märka upp lydnadsplanen inför fredagskvällens lydnadstävlingar. Det är inte så lätt när det blir mörkt och lamporna inte lyser upp planen så bra.

Ikväll blev det som sagt inte så mycket träning (kallt var det också!), men de senaste dagarna har jag och Lyle tränat en hel del. Jag jobbade eftermiddag måndag och tisdag, så på förmiddagarna har vi kört ett lydnadspass. Det har gått riktigt bra och det känns faktiskt riktigt lovande inför tävlingen. Problemet med att han inte ville gå in i rutan verkar bara ha varit tillfälligt, för de senaste träningspassen har det funkat alldeles utmärkt.

Inga kommentarer: