tisdag, september 01, 2009

Lediga dagar

Igår var jag ledig hela dagen och idag har jag varit ledig på förmiddagen, så det har blivit en del promenader med Lyle. Igår gick vi en promenad längs en väg i skogen. Vi har gått längs den vägen flera gånger, men det har aldrig blivit av att vi gått den hela vägen förrän igår (fast jag har gått den en gång för länge sedan med Myrrha). Det blev en ganska lagom promenad; vi var ute i nästan två timmar. I och för sig är det rätt tråkigt sista biten eftersom man måste gå längs vägen, så nästa gång går jag nog tillbaka samma väg.

Här är några bilder från gårdagens promenad:
Lyle poserar på en stubbe.

Sitter

Ligger

På kvällen blev det träning. Jag och Lena åkte upp till parkeringen vid TV-masten och körde uppletande och sedan åkte vi till klubben och tränade lydnad. Uppletandet gick inte speciellt bra med Lyle. Jag tror att han var trött efter dagens långpromenad, för han hade inget vidare tempo. Men han hittade alla saker i alla fall.

Lydnaden gick bättre. När vi tränade platsliggning kom hela hundungdomsgänget in på planen för att träna och det blev ju en ganska ordentlig störning. Lyle låg kvar utan problem, men han lyfte på huvudet några gånger. Fria följet gick rätt bra. Jag bad Lena kolla positionen och enligt henne ser det bra ut. Det jag behöver jobba på är ett "litet" dk på vändningar till vänster och halterna, då han lätt kommer lite för långt fram.

Det mesta funkar bra, förutom inkallning med ställande. Han har verkligen alla förutsättningar i världen för att kunna tvärstanna (han gör det ju hela tiden ute på promenader!), men det gäller bara att få honom att göra det på kommando. Problemet är att han har sådan dragning till mig att han inte ser någon mening med att tvärstanna. Det måste jag lösa på något vis.

Idag gick vi strandpromenaden runt och det blev också en promenad på två timmar. Visserligen tar det inte två timmar att gå runt, men med flera pauser för att Lyle skulle få simma så tar det så lång tid. Men jag ville i alla fall passa på att låta honom bada medan det är varmt och fint väder, för snart är väl badsäsongen över. Jag körde också ett kort lydnadspass då vi mest tränade platsliggning. Här är några av dagens bilder:
Hoppar upp på en parkbänk och poserar lite...

...men helt plötsligt hoppar han ner från parkbänken.

Tränar platsliggning

Inga kommentarer: