söndag, augusti 30, 2009

Matfest

Mat har verkligen varit i centrum den här helgen. I fredags var jag ledig, men hade en del ärenden på stan så jag passade på att äta lunch på Matfesten. Det blev tacos och man fick verkligen stora portioner. Gott var det också. På fredag eftermiddag åkte jag och Lyle till mamma. Där var det surströmmingskalas med tre av mammas syskon med respektive, fast jag (och min morbror Folke) valde att äta sill och potatis istället.

Jag passade också på att lägga ett spår till Lyle när jag ändå hade skog i närheten. Det blev ca 200 m långt med två träapporter och en kong på slutet. När jag ändå höll på och traskade i skogen la jag också ett kort nybörjarspår till Agnetas rottis Moddy. Spåren fick ligga ett par timmar och under den tiden regnade det också lite grann. Jag trodde att Lyle skulle få problem på grund av det, men han spårade jättebra. Han plockade upp pinnarna, men ville hellre fortsätta spåra än lämna ifrån sig pinnarna. Moddy spårade också rätt bra för att vara nybörjare.

Lyle gillade först inte Moddy speciellt mycket och de rök ihop lite grann. Mamma har ju numera också hund, dvärgschnauzern Ecco, och han och Lyle höll på och kaxade sig mot varann också och det var ett evigt pissande ute på gården. Men Lyle och Ecco accepterade varann ganska snabbt och efter att ha promenerat i skogen gick det bra även med Lyle och Moddy.

När jag åkte hem på kvällen lämnade jag kvar Lyle. Jag jobbade nämligen hela lördagen och på kvällen var det jubileumsfest för Studiefrämjandet, som firar 50 år. Det blev lite stressigt eftersom jag slutade jobba klockan fem och skulle vara på Medlefors klockan sex, men jag fick sluta lite tidigare och hann hem och fixa till mig innan festen.

Om jag säger att festen innebar en trerätters middag på Medlefors så förstår nog de flesta vad det innebär- supergod mat! Till förrätt var det sikromsmousse på ruccolabädd (fast ruccola var det inte, men gott var det i alla fall) och till huvudrätt var det kött (minns inte vad det var) med gorgonzolasås och bakad potatis och så kanelpannacotta till efterrätt. Mellan rätterna var det dans och sång som underhållning och så var det lite pyssel och tipsfrågor, som vi vid vårt bord kämpade hårt för att lösa.

Efter festen åkte jag, Ewelyn och Catrin till Matfesten för att kolla lite och där fikade vi lite grann, fast jag fattar inte riktigt hur jag fick i mig något mer. När de stängde på Matfesten klockan ett åkte vi hem och det var verkligen tomt att komma hem utan att bli mött av en hund. Det var i och för sig ganska skönt att få sova lite på morgonen, men jag hade nog ändå hellre haft honom hemma.

Idag kom mamma hit med honom och dessutom fick jag och Adam de matbiljetter på Matfesten som hon fått av kommunen, så vi åt middag där. Jag ville ha thaimat och naturligtvis var det längst kö just där. Jag stod i kö i 45 minuter för att få min mat, men det var värt det. Men just nu känns det inte som att jag behöver äta mer på en hel vecka.

Inga kommentarer: