söndag, augusti 23, 2009

Bärplockning och örnspaning


I helgen har jag och Lyle hunnit med en hel del. Igår på förmiddagen åkte vi ut i skogen och spårade med Lena, Fredde och Aija. Lena gick ett spår till Lyle och eftersom det var första gången han gick någon annans spår. förutom frispåren på rapportkursen, så visste jag inte riktigt hur det skulle gå. Ännu mer tveksam blev jag ju när det parkerade en bil precis vid slutet på Lyles spår och två personer gick ut i skogen där hans spår låg.

Men det gick ändå riktigt bra. Jag tyckte att han plockade upp spåret jättebra och även om han slog lite så hittade han ändå pinnarna, vilket ju måste betyda att han faktiskt följde spåret. Han är tyvärr lite svår att läsa i spåret och det gör att jag inte riktigt litar på honom. Ett tag trodde jag att han tappat spåret, men då hittade han en pinne så jag ska nog försöka lita lite mer på honom. På slutet tappade han spåret och vimsade på en hel del, men han hittade i alla fall sin leksak på slutet. även om han vindade in den från ett ganska långt avstånd. Att han fick svårt i slutet kan ju bero på att det varit folk och gått just där. Han är ju inte en speciellt rutinerad spårhund.

Efter att ha varit ute och spårat tog jag och Lyle bussen till Byske. Han var väldigt trött och sov hela bussresan dit. När vi kom fram åkte vi ut till Markus och Fridas sommarstuga, där Lyle förstås lyckades få folk att kasta pinne. Jag var lite orolig över att ettåriga Edvin var lite väl intresserad av att klappa och krama Lyle och till slut lyckades han kasta sig över Lyle, men det gick bra. I stugan bredvid Markus och Fridas hade Brolle poolparty och det var en högljudd tillställning. Musiken var inte så störande, men hunden som skällde konstant var det, enligt min mening.

Igår kväll kom Markus och Frida, Markus och Sara, Tobbe och Dennis till syrran och vi grillade, tog ett par groggar och satt i bastun ett tag. Idag på förmiddagen åkte jag och syrran ut till Romelsön för att plocka lite blåbär och spana efter örnen. Vi var ute i skogen ett par timmar, men örnen syntes inte till. Blåbär hittade vi dock en hel del, så när vi kom i land rensade vi dem och kokade blåbärssaft.

Spanar ut över havet

Lyle har lärt sig att hoppa från bryggan.

Yihaa!

Poserar (han börjar bli en riktigt bra fotomodell nu).

Lyle simmade efter oss när vi rodde över till andra sidan sjön för att hämta bären vi lämnat där.

Men det blev förstås inte bara bilder på Lyle, utan även på bär, svampar och lite annat.
Röd svamp.

Trumpetlav

En annan röd svamp.

Det är fullt med lingon precis vid stugan.

Men nu var det ju blåbär som vi skulle plocka.

På vissa ställen fanns det gott om blåbär.

Vackert röda lingon.

Ett smultron.

Sommarens sista smultron?

Spindelnät.

En ensam och halvt vattenfylld båt.

Vattendroppar på ett vasstrå.


Inga kommentarer: