tisdag, augusti 11, 2009

Mycket jobb. lite träning

Just nu jobbar jag massor och det är därför som jag inte skrivit här på ett tag. Jag jobbade tre nätter i rad (fredag, lördag och söndag) och eftersom det var nästan äckligt varmt var det väldigt svårt att sova på dagarna, vilket innebär att det blev ganska tungt att hålla sig vaken på söndagsnatten.

Lyle fick inte så mycket aktivering under helgen, utöver cykelturerna till jobbet. På dagarna var det lite för varmt för att gå promenader eller träna lydnad, så han har mest legat på uteplatsen och haft det skönt i skuggan. Eller rättare sagt så ligger han utanför uteplatsen. Han föredrar att ligga på gräset istället för på stenplattorna så därför öppnar jag grinden så att han kan ligga där istället.

Igår började jag på mitt nya jobb och det innebär att Lyle inte får följa med till jobbet längre. Men arbetsdagarna är kortare och arbetsplatsen närmare så det kommer inte att bli extremt långa ensamma dagar för honom. Eller kanske ska jag säga eftermiddagar, för jag kommer mest att jobba eftermiddagar och då hinner jag promenera och aktivera Lyle innan jobbet.

Igår började jag jobba halv fyra och eftersom jag jobbat natt så sov jag större delen av dagen, så det blev bara en kortare promenad med Lyle. Idag jobbade en stund på morgonen och sedan var jag ledig under dagen innan jag började jobba igen halv fyra, så idag har jag hunnit gå en långpromenad med Lyle. Eftersom det var så varmt gick vi längs strandpromenaden så att han skulle få bada lite grann också. Kameran hade jag förstås med mig:

Lejongap

Lila blomma.

En annan lila blomma.

När jag skulle fota fontänen kom den här unga måsen och nästan flög rakt på mig.

Fontänen

En hög med rep

Självklart blev det också en hel del bilden på mitt lilla lakritstroll:

Lyle i full fart

Han hämtade en pinne och ville att jag skulle kasta den...

Istället blev det bollkastning i vattnet.

Lyle bestämde sig för att introducera en ny hundsport, simhopp för hund. Eftersom han var den enda deltagaren fick han höga stilpoäng :-)

Pikstil?

Dubbel mollbergare?

Skruvhopp?

Ett riktigt 10-poängshopp

Skakar sig

Inga kommentarer: