måndag, augusti 17, 2009

Skogspromenad med lakritstrollet

Idag har jag varit ledig och jag började dagen med en skogspromenad med Lyle. Vi var ute lite drygt en timme. Det känns att det börjar bli lite höst och eftersom jag tycker om hösten så känns det ganska skönt. Myggfritt var det i alla fall.

Kastade kongen i det höga gräset så att han fick leta lite.

Lyle leker

Lyle försöker döda kongen.

Kampar

Snyggaste killen

Vattendroppar på ett grässtrå

Idag har jag haft Aija på eftermiddagen och Lyle var inte precis lycklig när hon kom. Under eftermiddagen hann jag också tvätta, städa och titta på en större lägenhet. Ikväll har jag varit på ett möte om Vitbergets Dag och efter mötet åkte jag och Ewelyn upp på klubben för att kolla om det fanns fika tills på onsdag, då onsdagsträningarna drar igång.

När jag kom hem gick jag ut med Lyle och planen var att vi skulle gå och träna. Men på vägen dit träffade vi Susanne, Nikkie och Jackpot, så istället gick vi till rastgården och släppte hundarna. När vi möttes var Lyle väldigt leksugen, men när vi väl kom till rastgården stack han ner huvudet i min ryggsäck och snodde en boll som han sedan vägrade att lämna ifrån sig. Han släppte den inte på kommando och det var helt hopplöst att få ut den ur munnen på honom med våld. Det gick inte heller att försöka byta den mot en annan boll eller mot en godis.

Men jag vägrade förstås att ge mig så jag satt och höll i bollen i säkert en halvtimme och väntade på att han skulle ge sig och släppa den. Till slut fick jag ut den, men inte för att han släppte frivilligt utan för att han släppte lite på greppet så att jag lyckades lirka ut den ur munnen på honom. Det är verkligen lite av ett problem att han vägrar släppa leksaker när det är andra hundar i närheten. När vi tränar själva kommer han villigt tillbaka med leksaker och släpper på kommando, men när det finns andra hundar i närheten vägrar han helt enkelt att släppa (dock har det aldrig varit så här svårt tidigare). Ja ska träna mer på att släppa, men jag är inte säker på att det hjälper när det är andra hundar i närheten, så det blir nog så att jag får använda andra belöningar istället när vi tränar med andra.

Inga kommentarer: