fredag, augusti 21, 2009

Dagens promenad och träning


Idag har jag varit ledig (jag är ledig hela helgen; jag kan inte minnas när jag var det senast!) och eftersom det var fint väder har jag gått en långpromenad i skogen med Lyle. Och kameran hade jag förstås med mig.
Lyle på en "liten" sten.

Lyle på en jättestor sten.

Hmm, hur har hon tänkt att jag ska komma åt den där?

Om jag kliver på stenen kanske jag når den... Ja, jag fick den!

Snyggaste killen.

Sötaste och charmigaste killen.

Svamp.

Hallon

De var riktigt goda!

Jag och Lyle var ute i skogen i nästan två timmar. Men det var inte slut på aktiveringen för det, för ikväll har vi varit på klubben och tränat med Lena och Aija (och Fredde var också med på ett hörn). Vi körde först ett pass på lilla planen. Jag körde platsliggning, fritt följ, apportering, rutan och hoppet. I platsliggningen har jag backat tillbaka en hel del och börjat om med att han ska ligga med huvudet i marken (jag glömde helt enkelt bort att fortsätta träna så) och jag hoppas att det ska vara lösningen på problemet med gnällandet. Fria följet gick fantastiskt bra. På apporteringen tränade vi ingångar och hans krångel med att släppa apporten var helt borta. Rutan funkade förstås hur bra som helst och hoppet går också bra. Jag testade att ta bort targeten på hoppet, men då hamnar han snett efter hoppet och även om han hoppar tillbaka ändå vill jag inte ha det så, så vi fortsätter med target ett tag till.

Sedan fikade vi och så körde vi ytterligare ett pass. Jag körde dock bara platsliggning och lite fritt följ och sedan passade jag på att köra lite agility också. Vi var ju på agilitykursen igår och då gick det riktigt bra, så jag blev lite peppad på att kanske ändå tävla lite agility någon gång. Han är en naturbegåvning, men han är inte för den skull en lätt hund att styra på agilitybanan. Det går fort och han läser av mig så otroligt bra att jag måste tänka på varenda liten rörelse och varenda blick så att han inte tar fel hinder eller blir förvirrad.

Just nu är det en väldigt trött liten kille som ligger bredvid mig i soffan. Han kom inte ens in i köket när jag pysslade med ätbara saker och då förstår man att han måste vara mycket trött!

Inga kommentarer: