söndag, september 06, 2009

En helg på klubben

Ja, det känns nästan som att jag har spenderat hela helgen på klubben. I lördags cyklade jag och Lyle upp på klubben så att vi var där strax efter sju, vilket kändes ganska segt eftersom det varit fest i huset bredvid fram till ca 02.30 så jag hade inte sovit speciellt mycket. På förmiddagen var jag figurant, närmare bestämt "socialgubbe", och på eftermiddagen var jag testledare. Det var otroligt jobbigt för mina lårmuskler att vara "socialgubbe" och nästan lika jobbig för axlarna att vara testledare. Men det var kul att alla hundar blev godkända, speciellt som det var flera hundar från klubben som gick riktigt bra.

Efter MT:t cyklade jag hem och duschade för att sedan cykla till Lena för att äta och dricka vin. Det blev varken speciellt sent eller speciellt mycket vin, men det var förstås lite segt att stiga upp på morgonen. Som tur var fick jag skjuts så jag fick sova lite längre än om jag hade cyklat. Idag var jag testledare på förmiddagen, men på eftermiddagen var jag "ledig" eftersom Aija skulle göra sitt MH då. Men jag stannade förstås kvar på klubben för att se först Imsas och sedan Aijas MH. Båda två skötte sig alldeles utmärkt, liksom Davids Nemo.

Aija kampar med testledaren.

Aija och spökena.

Vi blev färdiga ganska snabbt med MH:t, men eftersom det också var avslutning på agilitykursen ikväll så stannade jag kvar på klubben. På agilitykursen körde vi en hel bana och det var riktigt kul att få tänka till lite och själv fundera ut bästa sättet att få hunden runt banan. Första gången jag och Lyle körde banan diskade vi oss efter två hinder, vilket mest berodde på att han inte satt kvar i starten. Det är något som jag måste träna på. Sedan fick vi vägran på slalomet och däcket, för de hindren kan han inte riktigt än. Det blev också vägran på platta tunneln, men det berodde nog på att det regnade ganska ordentligt och den kan då liksom klibba ihop och bli svår att ta sig igenom.

Andra gången vi körde gick det lite bättre för mig och Lyle, för han satt i alla fall kvar i starten. Sedan så blev vi diskade på slalomet, vilket förstås beror på att han inte kan det riktigt än. Jag hade också ordentligt med träningsvärk i låren efter att ha varit "socialgubbe" igår, så jag var nog inte någon vidare bra förare för honom. Vi blev också filmade när vi körde andra rundan, så jag kommer att lägga ut en länk till den filmen så snart som möjligt.

Inga kommentarer: