onsdag, november 17, 2010

Hundpromenader

På onsdagar är jag ledig och idag vaknade jag upp till en dag med strålande sol. Jag hade planerat att gå en långpromenad med bara Chansa. Lyle är värre än vanligt mot andra hundar, kanske för att han vill vara ensam om "sin" löptik, och det är därför lite jobbigt att gå med dem båda. En annan anledning till att jag ville gå med Chansa ensam är för att jag inte än vet hur hon är att ha lös när hon löper, eller om hon alls går att ha lös. Om hon skulle bli lite olydig är det lättare att ha bara en hund att koncentrera sig på.

För att få lite mera tid till att promenera och för att jag skulle få lite tid till att promenera med Lyle också cyklade vi till skogen. Chansa blir bara bättre och bättre att cykla med. De första gångerna vi cyklade drog hon i sidled, men det har hon helt slutat med. Hon försöker inte heller hoppa på mig längre och kampa med kopplet gjorde hon bara en gång. Det går också alldeles utmärkt att passera folk och andra hundar, vilket ibland kan vara ett problem med Lyle.

Det gick riktigt bra att ha Chansa lös på promenaden. Hon var först lite fixerad vid att lukta överallt och lyssnade inte så bra som hon brukar, men efter lite inkallningsträning med boll som belöning gick det mycket bättre.

Några bilder från dagens promenader.

Vinter

Det är vackert i skogen när solen skiner.

Chansa var så söt med istappar i morrhåren.

Vilda mallen på språng.

Snyggaste mallen.

Jag hade egentligen tänkt att Lyle skulle få en vilodag, men jag fick så dåligt samvete över att lämna honom ensam hemma när jag gick ut med Chansa så jag gick en timmes promenad med honom också. Dock blev det strandpromenaden med honom. Isen har börjat lägga sig på älven nu, så jag behöver inte passa Lyle hela tiden så att han inte ska kasta sig i och bada.

Vilda killen flyger fram.

Hoppas på att jag ska kasta bollen.

Lakritstrollet.

Apporterar isklumpar på en snöhög.

Igår och idag har jag också tränat lite apportering med Chansa. Som jag har skrivit tidigare så är det ett väldigt frustrerande moment att träna med Chansa eftersom hon är så intensiv och för att hon tuggar på allt, t o m metallapporten. Men jag har upptäckt att det går att träna apportering utan att hon tuggar med, ironiskt nog, tuggben. Igår upptäckte jag att det finns en sak till jag kan träna tuggfri apportering med:

Kan era hundar apportera tacoskal?

Inga kommentarer: