måndag, november 15, 2010

Lilla tjejen har blivit vuxen

Idag har Chansa börjat löpa. Äntligen, skulle man kunna säga, eftersom jag har väntat länge på att hon skulle börja och har varit lite orolig att hon skulle bli som Myrrha, som hade tysta löp. Men även om jag är glad att hon nu har börjat löpa, så är jag också besviken för det innebär att vi missar MH:t.

Fast egentligen finns det ingen anledning att vara besviken, för jag skulle ändå inte kunna åka ner och göra MH eftersom datumet för MH blev flyttat till samma dag som jag ska skriva det teoretiska provet på lydnadsdomarutbildningen.

Men jag är hur som helst verkligen jätteledsen över att missa MH:t tillsammans med hela kullen. Jag hade så gärna velat se syskonen och hade det bara varit löpet som hindrat mig från att vara med hade jag förmodligen åkt ner för att titta på syskonen i alla fall. Men jag har också verkligen längtat efter att få göra MH med egen hund. Jag har ju varit figurant och testledare hur länge som helst och jag har aldrig gjort MH med egen hund, så jag har verkligen sett fram emot att vara den som blir guidad runt banan.

Nu är det ju förstås inte så att jag inte kommer att få chansen att göra MH, för jag kommer självklart att göra MH:t vid ett senare tillfälle (förhoppningsvis här hemma i maj). Men jag ville ju göra det NU och tillsammans med syskonen :-(

Chansa är i alla fall väldigt duktig på att hålla sig ren och hon städar upp från golvet, vilket är ganska ovanligt för tikar som löper för första gången. Alla tikar jag haft tidigare har jag fått "lära" att städa upp genom att peka på fläckarna och berömma när de städar efter sig, men Chansa gör det självmant. I och för sig beter hon sig också som en k*t hanhund och klapprar med käkarna när hon städar upp efter sig :-D

Hanhunden här hemma bryr sig inte ett dugg. Visserligen är han ju kastrerad, men det har inte hindrat honom från att bli till sig över löptikar förut. Men det är klart, det är ju bara första dagen hon löper så det kanske kommer senare.

Inga kommentarer: