fredag, november 26, 2010

Adventsfint

Nu har det blivit ett tag sedan jag skrev i bloggen, vilket beror på att jag och hundarna inte har gjort speciellt mycket i veckan. I onsdags när jag var ledig blev det bara korta koppelpromenader med hundarna var för sig, annars var det städning som gällde. En gång per år tycker jag nämligen att det är roligt att städa och det är när man får ta fram adventsljusstakarna och göra fint inför julen.

Men efter att ha städat hela dagen och det började bli dags för "belöningen" att börja ställa fram alla julsaker så ringde Catrin och undrade var jag höll hus. Vi skulle ha möte i onsdagsgruppen och bl a skriva verksamhetsberättelse och verksamhetsplan och sedan gå ut och äta efteråt. Det hade jag totalt glömt bort, så det blev till att skynda sig ut med hundarna och ge sig iväg. Som tur var var mamma här så jag fick skjuts dit, men när jag kom fram hade de ändå hunnit skriva allt klart. Men middagen på O'Leary's var god i alla fall, speciellt vitlöksbröden med dressing till. Dem kan jag verkligen rekommendera!

Igår blev det vilodag för hundarna eftersom jag jobbade hela dagen. Man kan lugnt säga att det inte var min dag igår. I princip allt jag gjorde gick fel, men till de värsta sakerna kan väl en totalförstörd stol och ett borttappat färdtjänstkort räknas. När jag kom hem hade jag ingen lust att gå ut på någon långpromenad i snöstormen, så jag fortsatte med adventspyntandet så nu är det riktigt mysigt och fint här hemma.
Köket

Sovrummet.

Vardagsrummet

Idag har vädret inte varit så mycket bättre, så det kändes inte helt fel att gå och lägga sig direkt jag kom hem efter att ha jobbat på morgonen. Jag ska nämligen jobba i natt också och eftersom jag måste stiga upp och jobba 1,5 timme på morgonen kan jag inte sova länge på morgonen. Jag har lite svårt att sova på dagtid, men idag gick det rätt bra, mycket tack vare vädret, tror jag.

På eftermiddagen gick jag en promenad med hundarna. Eftersom det har kommit så mycket snö orkade jag inte gå till skogen, för där finns det säkert ingen upptrampad stig nu. Så vi höll oss till gångvägarna, men hundarna fick vara lösa. Jag kastade också snöklumpar i djupsnön vid sidan av så att de fick röra på sig ordentligt. Vi var ute en timme, men de var ändå ganska trötta (och snöiga) när vi kom hem. Nu ska vi bara mysa i soffan med lite glögg och se Vem vet mest? och På spåret tills det är dags att fara till jobbet.

Inga kommentarer: