söndag, november 14, 2010

Vinterpromenad

Idag gick jag en långpromenad i skogen med hundarna innan jag började jobba klockan 12. Det var soligt och fint väder, så jag tog kameran med mig. Men det visade sig att det inte var så bra ljus i skogen, så det blev inte speciellt många bra bilder.

.Lyle blir mest ett svart sudd på vinterbilder.

Chansa jagar Lyle.

Lyle och Chansa gillar att springa fort.

Lyle börjar vara ganska tjock och Chansa har en massa överskottsenergi, så de behövde verkligen få komma ut och röra på sig ordentligt. Det har ju inte blivit så mycket av det när jag var sjuk. Igår cyklade jag också med dem. Jag har numera vinterdäck på cykeln, så jag kommer förmodligen att försöka cykla lite med dem i vinter.

Lyle har säkert 2-3 kg övervikt (vilket är rätt mycket för en hund som normalt väger ca 18-19 kg), men man kan inte låta bli att imponeras av hur mycket han orkar. Han fick vara lös större delen av cykelturen och han sprang långa omvägar i snön istället för att hålla sig på gångvägarna. Han sprang därför mycket mer än vad som var nödvändigt, men han blev inte trött utan hängde med hela tiden.

Chansa har jag ju inte cyklat så mycket med, men det gick riktigt bra. I början hoppade hon lite på mig, speciellt medan jag gick och drog cykeln för att värma upp henne innan jag började cykla. Men sedan skötte hon sig riktigt bra. Jag vill ju egentligen helst cykla med lösa hundar, så igår lät jag Chansa springa lös en liten bit. Det gick jättebra; hon fick syn på en liten hund en bit bort (och hon har väldigt svårt att låta bli att springa fram till andra hundar), men med bara lite tvekan valde hon att springa vid cykeln istället.

Chansa fick också inviga sin nya, snygga nomesele med dra mig på cykeln en liten bit. Hon är väldigt duktig och jag tror att hon skulle kunna bli en riktigt bra draghund, i alla fall om hon inte hade haft en sådan fetknopp till matte att släpa på.

Inga kommentarer: