onsdag, november 03, 2010

Fortfarande sjuk

Det händer inte mycket hos oss just nu, för jag är fortfarande inte frisk. Det har nu gått 1,5 vecka sedan jag orkade gå en långpromenad med hundarna, men jag är faktiskt lite förvånad över hur bra det går. Chansa är lite jobbig och det händer att hon får för sig att kampa med soffkuddarna, springa fram och tillbaka mellan ytterdörren och vardagsrumsfönstret eller kasta tuggben omkring sig, men jag hade faktiskt väntat mig att hon skulle bli värre.

Utomhus är hon dock riktigt jobbig och hon både drar och kampar med kopplet. Hon var likadan när hon hade sytt tassen och skulle vara i stillhet i 10 dagar, så det är väl sådan hon blir om hon inte får röra på sig tillräckligt.

Men vi har i alla fall tränat lite grann inomhus. Igår fick jag ör mig att börja klossträna henne för att hon ska få bättre bakdelskontroll i ingångarna. När jag började lära henne att komma in i rätt position funderade jag på att använda kloss, men jag valde bort det och lärde in det på annat sätt. Igår fick jag dock som sagt för mig att börja klossträna och jag valde ett videoband (SKK:s Välkommen valp) som kloss, för jag har ändå inte någon video att se filmen på. Men efter några försök la jag ner projektet.

Klossträning funkar säkert jättebra på hundar som inte tar i med 110 % hela tiden, men Chansa kastade sig först över videobandet och tuggade på det och kastade upp det i luften. Sedan förstod hon att hon skulle sätta tassarna på det, men det gjorde hon med sådan kraft att hon gled över hela köksgolvet varje gång. Vi får helt enkelt lära in bakdelskontroll på annat sätt.

Vi kämpar på med apporteringen men Chansa är alldeles för intensiv. Det är irriterande och frustrerande att hon kan sitta lugnt medan jag håller fram apporten och inte ta den förrän jag säger till, men så fort hon får ta den studsar hon upp och hugger den med hela munnen och jag tror knappt att hon har fått in den i munnen förrän hon börjar tugga.

Lyle är i alla fall riktigt duktig på att apportera:
Lyle tränar på att hålla fast jag lägger godis på apporten.

Lyle gör även framsteg med metallapporten och i morse fick vi beröm för vår snygga fjärrdirigering av en kvinna som cyklade förbi (samma kvinna som varnade oss för glasbitarna på fotbollsplanen). Jag är väl i och för sig inte helt nöjd med fjärren, men den är i alla fall okej. Jag hoppas dock att jag blir frisk mycket snart så att vi hinner gå ut och träna inkallning med ställande och läggande och rutan innan tävlingen.

I kväll var det möte på klubben, eller snarare möten. Jag är ju med i både tävlingssektorn och onsdagsgruppen och det slumpade sig så att båda hade möte i kväll, dock inte på samma tid. Jag var först med på tävlingssektorns möte där vi bl a planerade för årets funktionärsfest, och sedan på onsdagsgruppens möte, där jag missade allt väsentligt. Efter mötena fick Chansa springa av sig lite tillsammans med Jackpot och hon blev faktiskt lugnare av det. Hon har sovit hela tiden sedan vi kom hem.

Inga kommentarer: