tisdag, februari 08, 2011

Långpromenad i det vackra vädret

Idag var jag ledig på eftermiddagen och självklart stod en långpromenad på schemat. Det hade det blivit oavsett väder, men jag klagar inte över att det var strålande sol och precis lagom kallt. Det har ju inte blivit så många tillfällen till att ta kameran med ut på sistone.

Lyle fick inte heller följa med ut. Han har fortfarande lite feber och är ganska trött (inte så trött att han inte hade hängt med på en promenad, men han förstår ju inte sitt eget bästa). Dessutom tacklade Chansa honom så att han började halta i söndags och jag tyckte att jag såg en lätt haltning i morse också. Han blev inte speciellt glad när jag och Chansa gick.

Den enda nackdelen med vackert väder är att alla andra människor också ska ut då. Ibland är det mer avkopplande att gå en promenad i snöstorm eller ösregn. När det är vackert väder vimlar det av folk som promenerar, cyklar, sparkar, joggar och åker skidor och det blir genast jobbigare att promenera med hund.

Chansa gav mig dock en glad överraskning när en skidåkare plötsligt avvek från elljussspåret, åkte nerför en liten backe, över vägen vi gick på och ut på legdan i hög hastighet. Chansa var kopplad eftersom vi precis mött en annan hund, men jag höll henne i löst koppel. När skidåkaren kom farande kastade hon sig fram, men innan kopplet sträcktes hade hon studsat tillbaka till mig. Och det utan att jag ens hann säga något till henne, så det fick hon en ordentlig belöning för.

Hon gjorde faktiskt rätt val flera gånger under promenaden. Hon fick syn på en människa före mig, men valde att komma tillbaka till mig när jag ropade istället för att springa fram och hälsa. Två gånger funderade hon på att jaga skator, men valde helt självmant att komma till mig istället.

Vitt och vackert i skogen.

Vinterlandskap.

Snö på träden.

Snö mot blå himmel.

Malle i motljus.

Duktiga Chansa.

Har hittat bollen i snön.

Full fart.

Hennes öron vippar lite när hon springer.

Liten droppe.

Fångar snöklumpar.

Springer fort

Hare? Känguru? Ekorre?

Dyker ner i snön.

Kastar sig i snön.

Titta, jag kan springa på snö!

Nähä, det kunde jag visst inte.

Udda stil på bollfångandet.

Vi var ute i två timmar, så Chansa var rätt nöjd när vi kom in igen. Batterierna i kameran tog slut, annars hade jag gått en promenad och tagit lite bilder på Lyle också. Istället får det bli en promenad med Lyle lite senare ikväll. Idag har jag också fått mitt paket med Lydnadsträning i teori och praktik av Morten Egtvedt och Cecilie Köste, Bra relation av Kenth Svartberg och Mentalitetsboken av Ingalill & Curt Blixt och Kenth Svartberg, så det blir nog lite läsning också.

Inga kommentarer: